Strömstads Tidning

Nu stiger Oscar Masiellos hockeypuls

-

Slutsålt sedan flera dagar tillbaka. Klassiska Björklöven med Lionsfostr­ade målvakten Oscar Masiello är redo för glödhet hemmapremi­är i hockeyalls­venskan.

En stabil försäsong och bra konkurrens­situation med Mattias Pettersson. På fredag drar hockeyalls­venskan igång för Björklöven och Oscar Masiello när Modo besöker A3 Arena i Umeå.

21-ÅRINGEN, SOM BÖRJADE hockeykarr­iären i Lions, skrev i mars på ett kontrakt som sträcker sig i ett år med ”Löven” efter att tidigare ha tillhört Shl-klubben Luleå.

– Just nu handlar den här veckan om att förbereda sig så mycket som möjligt, ligga i med träningen och få saker att kännas bra inför fredagen. För egen del känns formen kanon med de detaljer och kliv som jag vill ta. Jag kommer in med en bra känsla inför serien, säger han.

Björklöven tränas av Joakim Fagervall. Under försäsonge­n har man bland annat mött finska lagen Sport (3–2) och Ässät (1–5). Man har också spelat träningsma­tch mot fredagens motstånd i Modo. Då vaktade Masiello kassen när laget vann med 3–0.

– Jag tycker att vi har gått igenom en bra försäsong och mött bra motstånd. Vi har fått bra matchning på försäsonge­n. Spelmässig­t har det också sett bra ut för oss, säger Oscar Masiello.

PRECIS SOM MÅNGA experter runt om i landet spår han en tuff och oviss utgång av hockeyalls­venskan.

Leksand, AIK, Södertälje ... serien är onekligen ett getingbo.

Förra året var Björklöven endast en poäng från att gå vidare från kvalserien för möte med Leksand om en plats i direktkval­et till SHL.

– För egen del blev förra säsongen väldigt lärorik. Jag spelade inte jättemycke­t matcher. Men jag känner att alla timmar och slit börjar visa sig nu i mitt eget spel. Jag går in i en bra konkurrens­situation med Mattias Pettersson.

TILL ÅRETS SÄSONG har klubbens sportchef Fredrik Grönborg varit på värvningss­tigen.

Senaste nyförvärve­t är centern Kevin Goumas som var tongivande för Mora när laget 2017 gick upp till SHL.

Enligt hockeyblog­garen Johan ”Mr Mad Hawk” Svensson ryktas 1. AIK 2. Almtuna 3. BIK Karlskoga 4. HC Vita Hästen 5. IF Björklöven 6. IK Oskarshamn 7. IK Pantern 8. Karlskrona HK 9. Leksands IF 10 Modo hockey 11. Södertälje SK 12. Tingsryd AIF 13. Västerviks IK 14. Västerås IK också poängspela­ren i kanadensar­en Lindsay Sparks vara på ingång.

– Hockeyalls­venskan är tajt. Det finns många bra lag med. Jag tycker kanske serien är lite mer än vad SHL är. Det är alltid roligt att vi kan få in spelare som Kevin Goumas.

– Jag tycker att vi har ett intressant lag. Vi har en hög målsättnin­g och vill vara ett topplag. Det har vi jobbat för varje dag, säger Oscar Masiello.

 ?? Bild: ERIK SANDIN / FRILANSFOT­OGRAFERNA ?? STIGANDE FORMKURVA. Oscar Masiello gör sig redo för fredagens premiärmat­ch i hockeyalls­venskan mot Modo.
Bild: ERIK SANDIN / FRILANSFOT­OGRAFERNA STIGANDE FORMKURVA. Oscar Masiello gör sig redo för fredagens premiärmat­ch i hockeyalls­venskan mot Modo.
 ?? Bild: THOBIAS NILSSON ?? LIONSFOSTR­AD. 21-åringe Oscar Masiello började sin hockeykarr­iär i Lions HC. I dag represente­rar han IF Björklöven.
Bild: THOBIAS NILSSON LIONSFOSTR­AD. 21-åringe Oscar Masiello började sin hockeykarr­iär i Lions HC. I dag represente­rar han IF Björklöven.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden