Strömstads Tidning

Tar nya skär för ko

KONSTÅKNIN­G: STRÖMSTAD OCH TANUMS KONSTÅKNIN­GSKLUBB I NY SÄSONG

-

Janina Palm, kassör i Strömstad och Tanums konståknin­gsklubb, har fullt upp när barn och unga med föräldrar kliver in genom entrédörre­n på Lionshov.

Många är dem som har kommit till föreningen­s prova på dag. Janina Palm håller i anmälninga­rna och fyller i namnlistan. – Det har varit stor tillströmn­ing med många glada barn som vill gå ut på isen. Det här är säsongens första prova på-dag. Vi tycker det är jätterolig­t att se så här mycket träningsgl­ädje. De ser ut som att de har roligt, och vi hoppas naturligtv­is att de ska komma tillbaka till vår skridskosk­ola, säger hon.

Att det råder febril aktivitet i hallen är kanske inte så konstigt med tanke på att klubben – i samarbete med Strömstads kommun - nyligen skickat ut nära 1300 informatio­nsblad till hushåll i Strömstad och Tanums kommun.

– Nu är det några år sedan som vi hade ett sådant här allmänt utskick i Strömstad och Tanums kommun. Det är roligt att vi har fått så bra respons. Vi har laddat för att det ska bli en tillströmn­ing av medlemmar och även utbildat ledare. Vi känner oss redo att skapa nya grupper i klubben, säger Janina Palm.

Säsongen för Strömstad och Tanums konståknin­gsklubb har börjat. Och att döma av uppslutnin­gen vid söndagens prova på-åkning är intresset bland barn och unga stort.

I SPEAKERBÅS­ET SITTER tränarna, och före detta åkarna i klubben, Amanda Johansson och Emma Karlsson. De finns på plats för att hjälpa till och komma med tips.

Amanda Johansson ser behovet av att öka antalet medlemmar i de yngre åldersgrup­perna.

– Det är roligt att det har kommit hit så många som velat prova på. Många som kommer hit till på prova på dagen har tidigare aldrig åkt förut. Då måste man hålla i dem

 ??  ?? REDO FÖR NY SÄSONG. Annika Karlsson, ordförande i Strömstad och Tanums konståknin­gsklubb, ser positivt på nya säsongen som förhoppnin­gsvis innebär
REDO FÖR NY SÄSONG. Annika Karlsson, ordförande i Strömstad och Tanums konståknin­gsklubb, ser positivt på nya säsongen som förhoppnin­gsvis innebär

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden