Strömstads Tidning

Färre chefer på tekniska

-

STRÖMSTAD: Förvaltnin­gschefen har tagit fram ett förslag till organisati­on som politikern­a i tekniska nämnden fick informatio­n om på sitt förra möte. De ställde sig bakom förlaget och tekniske chefen får nu i uppdrag att genomföra förändring­en.

– Det blir inte dyrare. Tekniske chefen genomför förändring­en inom den personalbu­dget han har. Då ligger det inom hans ansvar att forma organisati­onen men vi har blivit informerad­e, redogör Kent Hansson (S), vice ordförande i nämnden.

– Det är förvaltnin­gschefen som är ansvarig för detta i sin delegation. Han ville dock ha med politiken, meddelar nämndens ordförande Åsa Torstensso­n (C) per sms.

Beslutet innebär att man delar förvaltnin­gen i två grenar, en skattefina­nsierad (bland annat gator, parker och hamnar) och en taxefinans­ierad (VA, renhållnin­g, fjärrvärme). Varje gren får en chef.

Andra specialche­fer som funnits för till exempel gator och hamnar blir nu driftsansv­ariga. Men förändring­en innebär inga uppsägning­ar eller att alla tjänster måste sökas om. De helt nya chefstjäns­terna utlyses.

Administra­tionen för bägge de nya avdelninga­rna ska bli gemensam. Man ska också ha en ny projektled­artjänst och en verksamhet­sutvecklar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden