Strömstads Tidning

Hoppningen gick i rosa på Strömstads Ridklubb

- THOBIAS NILSSON 0526-62400 tidningen@stnb.se

Strömstads ridklubb har för fjärde året i rad anordnat Rosa bandet-hoppning för att samla in pengar till Cancerfond­en.

Även om himlen var klarblå och solen sken så var det ordentligt kyligt i luften när de yngsta ryttarna gav sig ut på Strömstads ridklubbs ridbana för att hoppa över hindren. Tävlingen tog sin start klockan 10:00 och folk samlades runt banan för att se barnen ge sig ut med sina ponnier. Många valde dock till en början att stå inne i det välluktand­e caféet för att få upp värmen.

Det är inte en vanlig tävling utan för fjärde året i rad anordnar ridklubben Rosa bandet-hoppet för att samla in pengar till Cancerfond­en. Trots kylan var det en bra uppslutnin­g i år med närmare 90 anmälda tävlande, där många även klädde sig i rosa för att visa sitt stöd.

SENARE VAR DET en pay-and jumptävlin­g där de som anmält sig får ge ett bidrag för att sedan delta i tävlingen med sin häst. Remi Eriksen, ordförande i Strömstads ridklubb, var med ute på banan när de minsta gav sig ut på sina hästar.

– Nu blir det Rosa Bandet-hoppning, varje krona vi får in går oavkortat till cancerfond­en. I år tror jag det blir 89 starter. Det är alltid trevligt att anordna detta. Det är ett socialt evenemang, men även ett viktigt ämne. Det är fint när barnen klär sig i rosa för att stötta och hjälpa. Det finns ett stort engagemang från alla håll och kanter. Jag tycker man ska vara medveten och ställa upp för en god sak om man har möjlighet, säger Remi Eriksen.

I år är det inte bara pengar från de tävlande, cafeterian och lottförsäl­jningen som skänks till fonden, utan även företag har varit välkomna att lämna ett bidrag.

– Nu kan även företagare komma in och sponsra. Det är fem företag som valt att gå med och jag tror vi nästan fått in 10 000 på det sättet.

MED HJÄLP AV företagen så finns det goda chanser att få in mer pengar än i fjol.

– Förra året fick vi in 17 000 kronor totalt utan hjälp av företagen, så i år hoppas vi på en större summa, avslutar Eriksen.

 ?? Bild: THOBIAS NILSSON ?? ROSA KLÄDER. Barnen klädde sig i rosa för att visa sitt stöd.
Bild: THOBIAS NILSSON ROSA KLÄDER. Barnen klädde sig i rosa för att visa sitt stöd.
 ??  ?? MÅNGA HOPP. Intäkterna går till cancerfors­kningen.
MÅNGA HOPP. Intäkterna går till cancerfors­kningen.
 ??  ?? ERIKSEN. Remi Eriksen är med ute på banan.
ERIKSEN. Remi Eriksen är med ute på banan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden