Strömstads Tidning

Drömspel av Anton Ekberg i seriefinal­en

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Skadebekym­merna är historia för Anton Ekberg. I seriefinal­en mot Kållered låg Lionsmålva­kten bakom segern som nu gör att LHC är obesegrade och toppar hockeytrea­n.

Efter knäskadan i våras har 24-årige Anton Ekberg äntligen kommit tillbaka i gott slag. Under söndagens toppmöte i Kållereds ishall visade målvakten upp hur mycket han betyder för Lions. I 4–2-segern noterades Ekberg för 96,3 i räddningsp­rocent i mötet där hemmalaget vann skottstats­tiken med 54–24.

– Det handlar om att ta vara på chanserna. Kållered är duktiga i offensiv zon. När de får tryck på oss kommer vi långt ner i egen zon. Men vi lyckas reda ut situatione­rna. När vi sedan får våra lägen så hänger vi dit puckarna, säger målvakten.

LIONS HADE INFÖR mötet svarat för en stark prestation mot Lysekil. Självförtr­oendet tycktes också ha följt med laget till de södra delarna av Göteborg. Felix Nyroos och Jonathan Lennartsso­n fick tränaren Mathias Gillersted­t att jubla.

– Vi visste från början att det skulle bli en tuff match. Och vi kunde inte ha startat bättre än att så tidigt i matchen göra två mål. Det gör också att vi kan spela vidare på den känslan. Sedan tycker jag inte att Kållered i första perioden har så många klara målchanser, säger Anton Ekberg.

Den tidiga urladdning­en i första perioden ledde dock till viss trötthet hos bortalaget. Sju minuter in i mittenperi­oden reducerade Christer Rönnbacke och Kållered till 1–2. Viss nerv uppstod då hos Lions. Efter 15:13 fick Lions chans att spela powerplay i två minuter sedan Kållereds Robin Karlsson visades ut för interferen­ce. Gästerna förvaltade numerära överläget när poängspela­ren Elliot Gillersted­t tryckte in 3–1. Målet var hans femte för säsongen.

– Jag tycker nog att vi i andra perioden är lite trötta när vi bland annat får spela boxplay. Vi vaknar inte riktigt förrän det är fem-sex minuter kvar. Där avslutar vi perioden bra, säger Anton Ekberg.

SISTA PERIODEN INLEDS nästan snarlikt som den andra – tidig Kållered-utdelning efter tre minuter genom Marcus Grönwall. Men trots pressen lyckades Lions ta sig ur knipan. Måns Axelsson gjorde Första perioden: Andra perioden: 1–2 Christer Rönnbacke (07:06), 1–3 Elliot Gillersted­t (16:10)

Tredje perioden: 2–3 Marcus Grönwall (03:10), 2–4 Måns Axelsson (05:00)

Skott: 54–24 (16–12, 20–7, 18–5)

Publik: 94 kort därpå 4–2 för Lions som tar tre blytunga poäng och toppar tabellen. Extra roligt för Anton Ekberg som hämtat sig efter knäskadan han ådrog sig i våras.

– Vi gör en otrolig arbetsinsa­ts. Hela laget gör det otroligt bra. Det här är bästa starten vi fått på många år. Vi har ett stabilt lag som börjat spela bra över tre perioder. För egen del har det gått över förväntan med tanke på att jag var skadad i slutet på förra säsongen och missade träningsma­tcher, säger Anton Ekberg.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? FULLTRÄFF. Lions fortsätter att imponera i hockeytrea­n. I söndags vann laget den svåra bortamatch­en och seriefinal­en mot Kållereds SK.
Bild: THOMAS BENNELIND FULLTRÄFF. Lions fortsätter att imponera i hockeytrea­n. I söndags vann laget den svåra bortamatch­en och seriefinal­en mot Kållereds SK.
 ??  ?? STORSPEL. Lionsmålva­kten Anton Ekberg var lysande i den tunga segern mot Kållered.
STORSPEL. Lionsmålva­kten Anton Ekberg var lysande i den tunga segern mot Kållered.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden