Strömstads Tidning

Vindarna var tuffa på Öland

- HASSE SJÖGREN

Daniel Berggren var snabbaste Slk-deltagare vid terräng-sm på Öland i helgen. – Jag kom i en bra klunga där vi hjälptes åt, säger han.

Öland arrangerad­e återigen terräng-sm. Förra gången var det på Böda Sand och nu i Ekerum just söder om Borgholm, där det bjöds på hård blåst, ett envetet regnande och någon enstaka värmegrad.

Det fanns förhoppnin­gar om att Strömstads LK skulle komma till start i herrarnas tolv kilometer med ett lag innehållan­de trion Mikael Ekvall, Daniel Berggren samt Peter Gross. Men tyvärr blev det bara två av tre som kom till start. Ingen Ekvall på startlinje­n på grund av sviktande form.

ISTÄLLET BLEV DET Daniel Berggren som fick se till att bli bästa deltagare från Löparklubb­en och han gjorde en bra insats med en 17:e plats bland de 49 deltagarna.

– Jag kom i en bra klunga och kände att jag klarade av att häng med, sa Daniel Berggren, som inte bara hängde med utan också var den som under långa delar höll farten i gruppen.

Men som den maratonlöp­are han är, blir det problem sedan när det blir en fartökning på slutet.

– Det kanske låter konstigt när jag säger att jag är nöjd med loppet, när jag får stryk av flera i spurten, men det är jag.

Daniel gör tiden 39.24 och har bara 1.13 fram till en fjärdeplat­s på tolv kilometer. Vilket innebär så lite som dryga sex sekunder per kilometer.

det en 42:a plats

FÖR GROSS BLEV på 42.57.

Vann loppet gjorde Napoleon Solomon från Tureberg som tillsamman­s med två löpare bildade en topptrio redan tidigt i loppet.

Och som han sedan lämnade bakom sig på slutet av loppet. Det gav honom dubbla Sm-guld.

Även på damsidan blev det dubbla Sm-guld och då till Bohuslän och Hälles Meraf Bahta. På den långa sträckan fanns Rebecka Andersson från Strömstads LK. Rebecka Andersson sprang in på 29:e plats i loppet. Hon sprang sista varven ensam efter att ha lämnat den klunga hon under början av loppet haft ledningen i – och då också varit den som tagit vinden. Det kostade energi.

 ?? Bild: THOMAS WINDESTAM ?? HÖLL FARTEN. Daniel Berggren, Strömstads LK, var den som tog vind bitvis under loppet. De övriga sökte skydd bakom för att spara energi.
Bild: THOMAS WINDESTAM HÖLL FARTEN. Daniel Berggren, Strömstads LK, var den som tog vind bitvis under loppet. De övriga sökte skydd bakom för att spara energi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden