Strömstads Tidning

Motionslop­pet som växer på bredden

-

På lördag arrangeras 24:e upplagan av Novemberfl­åset. Förra året satte arrangörsf­öreningen Strömstads Löparklubb deltagarre­kord. Tävlingsle­daren Kent Hansson lyfter tävlingens syfte.

Förra årets sprang SLK:S Ahmed Mohmud in som vinnare på 33.41. Strömstads­löparen vann då med endast en sekunds marginal till Hälle If-löparen Erik Framme.

Arrangören och tävlingsle­daren Kent Hansson fick inte bara se fina resultat: På damsidan vann norskan Tessa Frenay på 36.15.

107 ANMÄLDA LÖPARE innebar deltagarre­kord. Kent Hansson menar att vädret har stor inverkan på hur många som ställer upp.

– Ja, sett till årstiden blir förutsättn­ingarna kring vädret. Är det dåligt väder kommer kanske kring 50 löpare. Men vid idealiska förutsättn­ingar, som det var förra året, tycker folk att det är roligare, säger han.

TILL DEN 24:E upplagan arbetar SLK vidare på samma inslagna bana.

Kent Hansson räknar som vanligt med att merparten anmäler sig på tävlingsda­gen. I nuläget har man omkring 50 föranmälni­ngar.

– Novemberfl­åset grundades för 24 år sedan, och var från början en tävling för våra lokala löpare att delta i på höstkanten. Novemberfl­åset är också i första hand ett motionslop­p, säger Kent Hansson.

TÄVLINGSDI­STANSERNA ÄR 10 kilometer, 5,3 kilometer och för de allra minsta – barn upp till elva år – 1 kilometer.

– Den viktigaste ingrediens­en i Novemberfl­åset är ändå loppet för de yngsta. Förra året sprang 40 barn, det blir under väldigt lekfulla former, säger Kent Hansson.

Slk-löparen Rebecka Andersson, tvåa i loppet 2017, ställer i år upp på nytt. 25-åringen hoppas kunna pressa sig under 40-minutersgr­änsen.

– Novemberfl­åset är alltid roligt att springa. Det är roligt att springa på hemmaplan. Tävlingen blir också något av en säsongsavs­lutning.

– Efter terräng-sm har jag haft en lugnare vecka, men det har känts bra på de passen jag har kört. Jag hoppas att det ska gå vägen nu på lördag. Vi får se om jag kommer under 40 minuter, säger hon.

 ?? Bild: KENT HANSSON ?? LOPP FÖR ALLA ÅLDRAR. Novemberfl­åset riktar sig mot såväl barn som vuxna. Här laddar de unga löparna inför förra årets start vid Bojarskola­n.
Bild: KENT HANSSON LOPP FÖR ALLA ÅLDRAR. Novemberfl­åset riktar sig mot såväl barn som vuxna. Här laddar de unga löparna inför förra årets start vid Bojarskola­n.
 ??  ?? FÖRVÄNTANS­FULL. Tävlingsle­daren Kent Hansson, Strömstads Löparklubb, hoppas att deltagarna får bra löpväder.
FÖRVÄNTANS­FULL. Tävlingsle­daren Kent Hansson, Strömstads Löparklubb, hoppas att deltagarna får bra löpväder.
 ??  ?? 10 KILOMETER. Så långt mäter Novemberfl­åsets huvudtävli­ng. I årets startfält finns bland andra SLK:S Ahmed Mohmoud.
10 KILOMETER. Så långt mäter Novemberfl­åsets huvudtävli­ng. I årets startfält finns bland andra SLK:S Ahmed Mohmoud.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden