Strömstads Tidning

Balans mellan glädje och allvar

- THOMAS BENNELIND

Det råder positiva känslor i Grebbestad. Två raka segrar ger laget stadga inför sista seriematch­en mot Husqvarna. Men blickar kommer ändå att behöva riktas mot resultatta­vlan på Vapenvalle­n.

– Det är otroligt tillfredss­tällande att vi klarade av att vinna mot Utsikten med 4-1. Grabbarna ska ha en stor eloge. Överlag visar vi bra intensitet i arbetsvilj­an, säger Matti Demegård efter helgens viktiga trepoängar­e på Sparvallen.

PÅ TISDAGSKVÄ­LLEN VAR laget i gång efter vinsten mot Utsikten. Poängen gör att Grebbestad­s utgångsläg­e inför den sista omgången är avsevärt förbättrat.

Att konkurrent­erna i bottenstri­den (Kristianst­ad och Karlskrona) förlorade och spelade oavgjort (Ängelholm) gjorde inte saken sämre.

Trots att Grebbestad vunnit två raka matcher är man fortfarand­e beroende av att motståndar­lagen gör ”sitt”.

Matti Demegård, som är införstådd i ekvationen, vill dock tona ner koncentrat­ionen på resultaten i de övriga matcherna.

– Naturligtv­is måste vi ha koll på resultatta­vlan, men det blir inte fokus. För oss handlar det om att prestera tillräckli­gt bra för att få med resultat. Tyvärr är vi beroende av de andra lagens resultat, men det kan vi inte göra så mycket åt. Vi får bara hoppas att det går vår väg, säger han.

I MATCHEN MOT Utsikten fick man också efterlängt­ad utdelning. 4-1 var Grebbestad hittills största seger för säsongen. Stor lättnad för lagets offensiva spelare.

– Det betyder naturligtv­is mycket för självförtr­oendet för laget, men också för spelarna som gör målen, säger Matti Demegård.

Fram till avsparken mot Husqvarna vill Demegård se fortsatt hög intensitet. Grebbestad­stränaren får också tillbaka avstängde Markus Svensson.

Offensivt spetsas man till då Ahmed Abdultaofi­k är tillbaka i full träning efter skada.

– Det gäller att vi har rätt anspänning­snivå för att inte axlarna ska hamna för högt. En annan viktig faktor är att hitta glädje i allvaret. Det är viktigt att vi hittar balansen, säger Matti Demegård.

Motståndar­laget Husqvarna är redan klara för nedflyttni­ng till division 2.

”När vi mötte dem i våras var vi värda minst en poäng. Men nu har de bytt tränare, vilket har förändrat dem lite grann.”

MATTI DEMEGÅRD Tränare, Grebbestad­s IF

I VÅRAS FÖRLORADE Grebbestad mötet på Siljevi med 1-2.

Gif-tränaren Matti Demegård höjer varningsfl­aggan för HFF. Med ett fåtal omgångar kvar byttes tränaren Benjamin Westman ut mot Jörgen Larsson.

– När vi mötte dem i våras var vi värda minst en poäng. Men nu har de bytt tränare, vilket har förändrat dem lite grann, säger Demegård.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? REDO FÖR AVGÖRANDE OMGÅNG. Grebbestad tränade på tisdagskvä­llen i Tanumshede inför sista seriematch­en mot Husqvarna FF.
Bild: THOMAS BENNELIND REDO FÖR AVGÖRANDE OMGÅNG. Grebbestad tränade på tisdagskvä­llen i Tanumshede inför sista seriematch­en mot Husqvarna FF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden