Strömstads Tidning

Gillersted­t hyllar defensiven

- THOMAS BENNELIND

13 insläppta mål på åtta matcher, serieledar­e och stabilt spel. Lions formkurva pekar fortsatt uppåt. Mot Lysekil vände laget underläge till seger i svårspelad­e Gullmarsbo­rg.

Tre matcher återstår i hockeytrea­n för Lions som nu höjer blicken mot spel i alltrean. Detta kan laget och tränaren Mathias Gillersted­t göra efter att man besegrat Lysekil med 6-3 (2-1, 1-4, 0-1).

– Lysekil är luriga. De har en mindre rink och det är alltid svårt att möta dem på deras hemmaplan. Men vi gör en jättebra match över tre perioder, säger Gillersted­t.

LHC-FORWARDEN PATRIK OLSSON gjorde 1-0 i början på första perioden. Ledningen stod sig i drygt fem minuter. Hemmalaget replikerad­e genom Victor Lundin. 1-1-målet föregicks av spel i numerärt överläge sedan backen Emil Bergman suttit i utvisnings­båset.

Med endast tre sekunder kvar till periodvila­n gjorde Lysekils Victor Karlsson 2-1.

– Vi gjorde ett par enkla misstag i första perioden, säger Mathias Gillersted­t.

Men Lysekils glädje blev kortvarig. Elliot Gillersted­t kvitterade tidigt för Lions i mittenperi­oden. Kort därpå hade man ett par fina minuter. Backen Fredrik Olssons två raka mål låg bakom vändningen som innebar ledning 3-2. Måns Axelsson slog in pucken som innebar 5-3.

MATHIAS GILLERSTED­T BERÖMDE försvarssp­elet:

– Vi var bättre genom hela matchen och gjorde vad som måste till i Lysekils rink genom att åka mycket skridskor och sätta press, säger han.

Filip Hilmersson punkterade matchen med sitt 6-3-mål i tredje perioden. Noterbart är att Hilmersson leder poängligan i hockeytrea­n – tätt följd av tre Lionsspela­re: Elliot Gillersted­t, Leon Gillersted­t och Måns Axelsson.

Poängen fortsätter att spelas in. Men Mathias Gillersted­t ser också starka siffror ur defensiv synvinkel.

ENDAST 13 INSLÄPPTA mål är kvittens på att man hittat balans genom lagdelarna.

– Jag måste lyfta backspelet, som innebär att blir mycket enklare för våra forwards. De sätter upp fina puckar och är lugna, säger Gillersted­t.

Med 23 poäng toppar alltså Lions hockeytrea­n. Åtta poäng skiljer ner till tvåan Kållered.

På fredag kommer Rönnäng till Lionshov.

– Vi tänker långsiktig­t och måste bli ännu bättre. Målsättnin­gen är att om fyra veckor spela i alltrean. Då måste vi ta fortsätta ta nya steg. Samtidigt tycker jag att vi under senaste veckan och i två senaste matcherna har höjt oss på nytt, säger Mathias Gillersted­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden