Strömstads Tidning

Uthyrnings­förbud för Spinnaren

- MARITA ADAMSSON 0526-624 02 marita.adamsson@stnb.se

Ägaren till fastighete­n Spinnaren fick som väntat uthyrnings­förbud vid miljö- och byggnämnde­ns möte i torsdags. En enig nämnd gick helt på miljöförva­ltningens förslag.

– Huset är skadligt för människor att bo i, sade miljöinspe­ktören Kristoffer Eklund till tidningen för en månad sedan.

Han sade också att tidpunkt för ett förbud berodde på hur snabbt nämnden kunde agera. Beslutet togs alltså på efterfölja­nde möte.

– Det är bedrövligt. Man ska inte behöva bo så, kommentera­r miljöoch byggnämnde­ns ordförande Bengt Bivrin (MP).

Uthyrnings­förbudet inträder dock inte omedelbart. Enligt utredninge­n är hälsoriske­rna inte större än att man kan ge fastighets­ägaren tid att säga upp hyresgäste­rna eller skaffa ersättning­sbostad.

Förbudet träder därför enligt beslutet i kraft tre månader efter det att fastighets­ägaren fått besked. Detta gäller även om hon skulle välja att överklaga nämndens beslut. Bryter fastighets­ägaren mot förbudet hotar vite om 150 000 kronor.

Fastighete­n har ett fint läge i korsningen Norrtullsg­atan-fredriksha­ldsvägen och planer har funnits på en rivning av det förfallna huset och bygge av nytt bostadshus, men de har inte satts i verket.

– Nu är huset ute till försäljnin­g. Jag hoppas att någon köper det och kan bygga en ny, modern bostadsfas­tighet, säger Bengt Bivrin.

SPINNAREN 1 HAR varit föremål för anmälninga­r och utredning hos kommunen sedan i våras. Det har bland annat gällt fuktskador, trasiga fönster och tak, råttor och farliga elinstalla­tioner hos en barnfamilj som hyr lägenhet i huset.

 ?? Bild: MALIN BRING ?? SPINNAREN. Huset, i gammal bohuslänsk stil, ligger i korsningen Nortullsga­tan-fredriksha­ldsvägen men är i mycket dåligt skick.
Bild: MALIN BRING SPINNAREN. Huset, i gammal bohuslänsk stil, ligger i korsningen Nortullsga­tan-fredriksha­ldsvägen men är i mycket dåligt skick.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden