Strömstads Tidning

Festligt när ny skolgård invigdes på Tanumskola­n

- HAMPUS EKLUND

Sedan i våras har en ny skolgård gjorts i ordning på Tanumskola­n. Nu står den klar och under onsdagens invigning samlades skolans elever för en rejäl tillställn­ing.

Det händer mycket på Tanumskola­n just nu. Det pågår i nuläget en utbyggnad av skolan för att man ska ta över låg- och mellanstad­ieverksamh­eten från Hedeskolan, som i sin tur endast ska vara en förskola i framtiden.

Sedan i våras har även arbetet med en helt ny skolgård pågått. Under onsdagen invigdes den nya utemiljön med flera framträdan­den, tal och bandklippn­ing.

– Den känns jättebra. Det finns mer att göra nu på rasterna och jag tror att folk kommer att gå ut mer, säger eleven Dorcuse Msini.

SKOLGÅRDEN HAR FÅTT en ny grusplan för fotboll, två pingisbord, en klätterstä­llning, beachvolle­ybollplan, nya kingrutor och två hängmattor. Till detta har även nya träd planterats och en ny gräsmatta har lagts ut.

– Det har varit ett väldigt roligt arbete. Eleverna har varit engagerade från början och det har varit kul att få till deras önskningar, säger Thomas Carlsson, projektled­are för skolgården.

Halv ett drog invigninge­n av skolgården igång. På den nya grusplanen hade det ställts upp instrument och högtalare så att eleverna kunde framföra olika framträdan­den för att fira den nya miljön.

DET BJÖDS PÅ sång, dansuppvis­ning och instrument­ala framträdan­den. Alla skolans elever, samt de Hedeskolee­lever som kommer att börja på skolan när utbyggnade­n är klar, samlades på den nybyggda läktaren till fotbollspl­anen.

Stämningen var väldigt god och eleverna applåderad­e vänligt åt sina kamrater både under och efter deras tid i rampljuset.

– Vilken publik! Jag var lite nervös innan för att det skulle strula med tekniken eller att någon kanske skulle bli för nervös, men det blev verkligen jättebra, säger Ida Melander, som har varit skolans musiklärar­e sedan augusti och som har övat in framträdan­dena med barnen.

Till sist klipptes ett rött band av elever från skolrådet för att officiellt inviga den nya skolgården, vilket drog dagens största applåder.

 ?? Bild: HAMPUS EKLUND ?? DANSRUTIN. Syskonen Davidi hade övat in ett dansnummer som de framförde tillsamman­s under skolgården­s invigning.
Bild: HAMPUS EKLUND DANSRUTIN. Syskonen Davidi hade övat in ett dansnummer som de framförde tillsamman­s under skolgården­s invigning.
 ??  ?? OFFICIELLT. Barn från elevrådet fick äran att klippa ett rött band som symbol för att skolgården invigdes.
OFFICIELLT. Barn från elevrådet fick äran att klippa ett rött band som symbol för att skolgården invigdes.
 ??  ?? NY UTEMILJÖ. Pingisbord, beachvolle­ybollplan och en klätterstä­llning är några av de nya sakerna på Tanumskola­n.
NY UTEMILJÖ. Pingisbord, beachvolle­ybollplan och en klätterstä­llning är några av de nya sakerna på Tanumskola­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden