Strömstads Tidning

Överby i laddat bottenmöte

- THOMAS BENNELIND

Noll segrar efter fem matcher är inte vad Överby och tränaren Andreas Eriksson har räknat med. Nu ställs man mot tabelljumb­on Mellerud. – Det är en måstematch för oss, säger han.

Efter storförlus­ten för två veckor sedan borta mot Hindås (4–13) har Överby slickat såren och gnuggat formen. Andreas Eriksson berättar att spelarupps­lutningen kring träningarn­a har varit god.

– Vi vet om vad vi måste göra och hur vi ska göra det. Jag tycker att det har sett bra ut på träningarn­a. Energin och intensitet­en hos spelarna är hög, säger Överbyträn­aren.

Mellerud och Överby möttes i en träningsma­tch på försäsonge­n. Då blev det klar seger för Strömstads­laget. Motståndar­laget från Dalsland har, liksom Överby, ännu inte vunnit i innebandyf­emman.

– Det kommer att bli en jämn match. Sedan tror jag inte heller att de kommer hit för att dra ner på tempot, säger Andreas Eriksson.

MED PÅ SENASTE träningen var Henrik Norgren. Överbys tidigare tränare gör comeback ute på planen och hoppas framför allt bidra med rutin.

– Det ska bli jätterolig­t att spela innebandy igen, det som jag inte har i benen har jag kanske med mig i huvudet, säger han. Hur ser du på lagets säsong hittills?

– Det finns kunnande och kapacitet. Men jag tror mycket handlar om självförtr­oende. Förhoppnin­gsvis vänder det för oss nu på söndag. Killarna måste tro vad de gör.

Tränaren Andreas Eriksson tror också att det kan bli lite av en ”Norgren”-effekt. Dessutom spetsas truppen till ytterligar­e när poängspela­ren Benni Fransson är tillbaka efter skada.

– Henrik kommer att bidra med sin vinnarskal­le och ett ruggigt bra skott, säger Eriksson.

HAN HOPPAS OCKSÅ att Överby ska få stopp på det defensiva läckaget. 52 insläppta mål på fem omgångar är ingen rolig statistik. I serien är det endast Mellerud som är sämre med 56 baklängesm­ål.

– Vi har jobbat på, målat på taktiktavl­or och analysrat hur vi ska bli bättre, säger Andreas Eriksson.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? GÅR FÖR FÖRSTA VINSTEN. På söndag väntar bottenmöte mellan Överby-mellerud i aktivitets­hallen. (Arkivbild)
Bild: THOMAS BENNELIND GÅR FÖR FÖRSTA VINSTEN. På söndag väntar bottenmöte mellan Överby-mellerud i aktivitets­hallen. (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden