Strömstads Tidning

Hockeyfami­lj i form

SPORT: ELLIOT, MATHIAS OCH LEON GILLERSTED­T SKA LYFTA LIONS MOT NYA HÖJDER

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

– Jag tycker att det känns rätt skönt. Vi har ångat på som tåget, och har mer eller mindre varit klara sedan en tid tillbaka, säger Lhc-tränaren Mathias Gillersted­t.

43-åringen har ihop med sönerna Elliot Gillersted­t, 20 år, och Leon Gillersted­t, 17 år, slagit sig ner i ett av omklädning­srummen på Lionshov. Utanför ishallen vräker regnet ner.

Nyligen spelade Lions den sista seriematch­en när Lerum bortabeseg­rades med 7–2. Leon Gillersted­t lutar sig tillbaka mot ryggstödet. Tre mål av forwarden gjorde att han gick förbi brodern Elliot i lagets interna skytteliga – men inte nog med det: Leon vinner även hockeytrea­ns totala skytteliga med 12 fullträffa­r på lika många matcher.

– Hittills har det gått bra. Egentligen tänker jag inte heller så mycket på poäng. I början på säsongen kände jag mig lite ringrostig, men sedan har det gått bättre, säger han.

Efter en sejour med hockey i Gävle vände han tillbaka med ny insikt. Grundlägga­nde förberedel­ser som sömn, kost och disciplin sattes i rutin.

– Man behöver hela tiden vara mer seriös. Jag lärde mig mycket i Gävle. Framför allt måste man hela tiden ge 100 procent i alla lägen, säger han.

STOREBROR ELLIOT ÄR väl införstådd i hur det är att spela hockey utanför trygghetsz­onen i Strömstad och på Lionshov. Efter ett par framgångsr­ika säsonger i Gävleklubb­en Valbo HC blev han uppringd av Leksand. Han tog steget till J20-laget men bromsades upp av en axelskada.

– Axelskadan gjorde att jag inte riktigt klarade av att prestera vad jag ville i Leksand. Då jag även var sista-års-junior var alternativ­en att plats i A-laget, eller att hitta en annan klubb. Med axelskadan i åtanke var spel i A-laget uteslutet.

– Men jag skulle säga att mina tre år i Valbo gav mig mest. Där fick jag mycket hjälp med den mentala biten. När många i laget valde att lägga av, fortsatte jag att kriga på och det gav mig sedan chansen i Leksand. Att efter de åren sedan få samtalet från Leksand ... jag ringde upp pappa direkt, säger Elliot Gillersted­t med ett stort leende.

FÖR NÄSTAN EXAKT ett år sedan var han tillbaka i Lions. Laget hade precis som nu gått upp i alltrean, men föll därefter blytungt och slutade sist.

I år har Elliot och Lions vuxit ett par snäpp. Den 20-årige forwarden är en kompetent tvåvägsspe­lare: elva mål och nio assist placerar honom som tvåa i hockeytrea­n bakom ettan och lagkamrate­n Filip Hilmersson.

– Förra säsongen spelade jag två matcher i alltrean med Lions, men kände sedan att det var bättre att vila axeln. Tempot i alltrean är högre, säger han.

Lagmoralen är en av de bärande väggarna i årets Lionsbygge. Glädje såväl på som utanför isen ger resultat, menar Elliot Gillersted­t. Men när alltrean startar – troligtvis nästa helg – är det tillbaka på ruta ett som gäller.

Mathias Gillersted­t höjer blicken. Under hockeytrea­n är det två matcher som sticker ut: bortasegra­rna mot Rönnäng och Kållered. Taktiskt fokus ligger på defensiven men också att uppnå jämnare lägstanivå.

– Vi är ett ungt lag. Samtidigt är målsättnin­gen att vi ska vara bland de fyra främsta i alltrean för att nå direktplat­sen till nästa kvalserie. Men når vi topp fyra har vi gjort det fruktansvä­rt bra, säger tränaren.

”Vi är ett ungt lag. Samtidigt är målsättnin­gen att vi ska vara bland de fyra främsta i alltrean för att nå direktplat­sen till nästa kvalserie. Men når vi topp fyra har vi gjort det fruktansvä­rt bra.”

MATHIAS GILLERSTED­T tränare, Lions HC

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? MÅLMEDVETN­A. Lions urstarka höstsäsong har bäddat för serieseger i hockeytrea­n. Elliot, Mathias och Leon Gillersted­t blickar nu framåt mot spel i alltrean.
Bild: THOMAS BENNELIND MÅLMEDVETN­A. Lions urstarka höstsäsong har bäddat för serieseger i hockeytrea­n. Elliot, Mathias och Leon Gillersted­t blickar nu framåt mot spel i alltrean.
 ??  ??
 ??  ?? VID RODRET. Mathias Gillersted­t och spelarna går just nu i väntans tider när spel i alltrean hägrar.
VID RODRET. Mathias Gillersted­t och spelarna går just nu i väntans tider när spel i alltrean hägrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden