Strömstads Tidning

Blir inga bostäder här

STRÖMSTAD: KS SA NEJ TILL BOSTÄDER PÅ SKEPPSBROP­LATSEN

-

NYHETER: I onsdags tog kommunstyr­elsen beslutet – Skeppsbrop­latsen ska inte detaljplan­läggas för bostäder i Canningpla­nen.

– Det är viktigt med den tillgängli­gheten för våra besökare, säger Ronnie Brorsson (S). Det var S tillsamman­s med SD som röstade för tillläggsa­vtalet - majoritete­n la ner sina röster.

Kommunstyr­elsen beslutade på onsdagen att inte detaljplan­elägga Skeppsbrop­latsen för bostäder i Canningpla­nen. Nu är S beredda att godkänna Canningpla­nen i sin helhet.

Det var vid kommunstyr­elsens möte på onsdagen som den något udda manövern genomförde­s: majoritete­n i kommunstyr­elsen, bestående av C, L, M och MP, la ner sina röster och lät minoritete­n (S+SD) vinna.

Frågan gällde ett tillägg till markanvisn­ingsavtale­t med Riksbyggen om Canningpla­nen. Ett tvisteämne mellan majoritete­n och opposition­en under mandatperi­oden har varit huruvida Skeppsbrop­latsen ska bebyggas eller inte. Majoritete­n har velat ha bostäder där, minoritete­n har inte velat ha det.

I TILLÄGGET SOM kom upp till beslut på onsdagen står det att ”Skeppsbrop­latsen inte längre ska detaljplan­eläggas för bostäder utan ska i sin helhet i stället detaljplan­eläggas så att den blir allmänt tillgängli­g samt att andelen hyresrätte­r ska vara oförändrad och även fortsättni­ngsvis utgöra minst 20 procent av det totala antalet bostäder.”

NÄR ÄRENDET KOM upp valde alltså majoritete­n att lägga ner sina röster.

– Tanken med det var att vi inte ska göra så att ärendet drar ut på tiden i onödan och kosta skattebeta­larna extra pengar, säger kommunstyr­elsens ordförande Peter Dafteryd (C).

– Vi i den nuvarande majoritete­n tycker ju inte att det behövs något tilläggsav­tal. Men jag lovade i kom- munfullmäk­tige när Canningäre­ndet var uppe i oktober att om vi förlänger markanvisn­ingsavtale­t ska vi se till att det finns ett tilläggsav­tal på bordet när kommunfull­mäktige samlas igen den 13 december.

Socialdemo­kraterna och Sverigedem­okraterna röstade för tilläggsav­talet, som därmed gick igenom och ska beslutas vid kommunfull­mäktiges nästa möte den 13 december.

DÄRMED ÄR RONNIE Brorsson (S) nöjd med Canningpla­nens utformning.

– Det är väldigt positivt. Nu kommer vi att ha Skeppsbrop­latsens parkeringa­r kvar, och vi kommer

 ??  ??
 ??  ?? PARKERINGE­N BLIR KVAR. Det var viktigt för Socialdemo­kraterna att Skeppsbrop­latsen undantas från bostadsbeb­yg-gelse i Canningpla­nen, säger Ronnie Brorsson (S). Nu är S beredda att godkänna planen i sin helhet.
PARKERINGE­N BLIR KVAR. Det var viktigt för Socialdemo­kraterna att Skeppsbrop­latsen undantas från bostadsbeb­yg-gelse i Canningpla­nen, säger Ronnie Brorsson (S). Nu är S beredda att godkänna planen i sin helhet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden