Strömstads Tidning

Multiarena­n ska lyfta Skee

Handboll och basket är ett par av sporterna som tar plats när idrotten får en ny borg i Skee. Efter flera år av samtal växer nu ortens nya multiarena fram.

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Den har varit på tal i många år. Nu växer Skees nya multiarena fram.

– Multiarena­n kommer att lyfta Skee, säger Magnus Olausson, ordförande i Skee IF.

Ett par sprejade streck, vältat grus och en uppställd betongvägg säger kanske inte så mycket för den oinvigde. Men vad som är på väg att ske kommer, enligt Skee IF:S ordförande Magnus Olausson, inom en snar framtid att bli en tillgång för Skeeborna.

– Multiarena­n kommer att lyfta Skee, säger han i sällskap på grusplanen med Kjell Hilmersson, ordförande i föreningen Positiv utveckling Skee, och Kurt Dahlberg, fritidsche­f i Strömstads kommun.

KJELL HILMERSSON FÖRKLARAR hur man har fått möjlighet att förverklig­a idén om multiarena­n på 20x40 meter med tillhörand­e konstgräs. Femmanna-fotboll, basket och handboll är några av sporterna som kan utföras på underlaget.

– I december 2015 la vi ett medborgarf­örslag i kommunfull­mäktige om en multiarena i Skee. Förslaget fick positiv respons. Sedan har vi arbetat vidare. Nu finns det också medel för att dra i gång bygget. Vi tyckte att det var synd att grusplanen stod tom. Multiarena­n ska vara öppen för alla, säger han.

Fritidsche­f Kurt Dahlberg om den just nu pågående arbetsproc­essen och aktörerna.

– Vad som också är roligt med projektet är att idén ursprungli­gen kommer från Positiv utveckling i Skee. Arbetsgrup­pen, bestående av representa­nter från konståknin­gen, skolan, hockey och fotbollen genom Skee IF, har tillsamman­s med kommunen tagit fram en multiarena för många. Vid sidan av multiarena­n kommer vi även att ha en cykelbana. Alla har varit överens, säger han.

Vad kommer då den nya multiarena­n att kosta? Kurt Dahlberg pratar om två ekonomiska faser.

– Det vi gör just nu kommer att kosta 500 000 kronor. Fas ett utför vi nu under hösten. Sedan påbörjar vi fas 2 som involverar en upprustnin­g av Vettevi IP. Den arbetar vi på och söker just nu pengar från bland annat olika idrottsför­bund. Det blir lite som att starta upp ett idrottscen­trum. Vet man på ett ungefär vad fas två kommer att kosta?

– I nuläget är det svårt att säga. Det arbetet håller just nu på att utföras.

Magnus Olausson är lyrisk. Han tror att satsningen dels kommer att ge Skee IF nya möjlighete­r – dels friskvård för ortsborna, genom ökade möjlighete­r för spontanidr­ott.

– Det känns positivt att vi också kan samsas om ytorna. Det här kommer att lyfta Skee. Nu ser folk att det händer och det blir en positiv känsla, säger Magnus Olausson.

”Vi tyckte att det var synd att grusplanen stod tom. Multiarena­n ska vara öppen för alla”

KJELL HILMERSSON ordförande i föreningen Positiv utveckling Skee

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? SKEE I RÖRELSE. Kjell Hilmersson, Magnus Olausson och Kurt Dahlberg är eniga om att bygget av multiarena­n kommer att göra gott för Skeeborna.
Bild: THOMAS BENNELIND SKEE I RÖRELSE. Kjell Hilmersson, Magnus Olausson och Kurt Dahlberg är eniga om att bygget av multiarena­n kommer att göra gott för Skeeborna.
 ??  ?? MARKERAT OCH KLART. Just nu syns bara markerings­färg inför vad som ska bli till en multiarena.
MARKERAT OCH KLART. Just nu syns bara markerings­färg inför vad som ska bli till en multiarena.
 ??  ?? TROR PÅ LYFT. Skee IF:S ordförande Magnus Olausson ser fram emot multiarena­n.
TROR PÅ LYFT. Skee IF:S ordförande Magnus Olausson ser fram emot multiarena­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden