Strömstads Tidning

”Vi vill göra något gott för andra”

- LINDA SMITH 0526-624 06 linda.smith@stnb.se

Sedan fem år tillbaka är det tradition på KGH i Strömstad att samla in pengar via ett lotteri vid det årliga julbordet och skänka vinsten till en lokal verksamhet. I år är det kvinnojour­en Emilie som blivit utvalda.

– Fantastisk­t. Helt otroligt, säger Merja Pelas Nilsson när hon och Ewa Andersen från kvinnojour­en Emilie tar emot checken på 8 920 kronor som personalen på KGH custom service skänkt genom intäkterna från lotteriet.

FLERA LOKALA FÖRETAG i Strömstad sponsrar lotteriet. Tidigare år har vinsten gått till äldreboend­et Solbogårde­n, hjälporgan­isationen Hand2hand, Ida Mattssonfo­nden och till Sjöräddnin­gssällskap­et i Strömstad.

– Vi vill göra något gott för andra och inte bara tänka på oss själva, berättar Veronica Link Carlsson, kontorsass­istent på Kgh-kontoret i Strömstad.

– Det hade varit bra om flera företag i Strömstad gjorde så här, säger Malin Halvordsso­n, KGH Strömstads kontorsche­f.

KVINNOJOUR­EN ÄR INNE på sitt 25:e år i Strömstad och har just nu sex engagerade personer i sitt nätverk.

– Det betyder jättemycke­t. Vi är jätteglada för alla bidrag vi får. Att man tänker på oss, säger Ewa Andersen.

DET ÄR ÄNNU inte bestämt vad pengarna ska gå till, men Merja Pelas Nilsson berättar att de påbörjat renovering­en av lägenheten som kvinnorna och barnen får bo i.

– Vi försöker använda pengarna till att hålla lägenheten fräsch och till aktivitete­r för barnen någon gång per år. Det är viktigt att de kommer ut och hittar på saker, säger Merja Pelas Nilsson.

 ?? Bild: LINDA SMITH ?? VÄLGÖRENHE­TSCHECK. Ewa Andersen och Merja Pelas Nilsson, Veronica Link Carlsson och Malin Halvordsso­n.
Bild: LINDA SMITH VÄLGÖRENHE­TSCHECK. Ewa Andersen och Merja Pelas Nilsson, Veronica Link Carlsson och Malin Halvordsso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden