Strömstads Tidning

Årets familjebil 2018 utsedd – elbil vann omröstning­en

- TT

Med ett par rösters marginal tog elbilen KIA Niro EV hem titeln Årets Familjebil 2018. Det är andra gången KIA vinner utmärkelse­n och det är första gången en elbil tar hem den prestigefy­llda utmärkelse­n.

Det juryn fastnade för var bland annat hög säkerhet, välutnyttj­ade utrymmen och en räckvidd på över 40 mil, vilket bör passa många olika familjer.

– Det är med glädje och stolthet som vi tar emot utmärkelse­n från MHF och Motorförar­en, kommentera­r David Lilja, press- och kommunikat­ionschef på Kia Motors Sverige.

AV ELVA NAMNKUNNIG­A motorjourn­alister i Motorförar­ens jury röstade flest på elbilen KIA Niro EV. På delad andraplats hamnade Volvo V60 och KIA Ceed Sportswago­n.

Det juryn fastnade för var bland annat hög säkerhet, välutnyttj­ade utrymmen och en räckvidd på över 40 mil, vilket bör passa många olika familjer.

Alla elva motorjourn­alisters motivering­ar samt mer om KIA Niro EV, finns att läsa i Motorförar­en nr 8–2018.

Kriteriern­a för Årets Familjebil lyder att den ska vara praktisk, säker, ekonomisk, samt vara ett bra miljöval. Dessutom ska vinnaren börja säljas under året.

MHF ÄR EN ideell trafiksäke­rhetsorgan­isation som främst arbetar för trafiknykt­erhet. Organisati­onen har cirka 15 000 medlemmar. MHF startade 1926 och har bland annat medverkat till att genomföra högertrafi­komläggnin­gen, lagstadgad­e låga promillegr­änser och användande av säkerhetsb­älte. MHF arbetar i linje med nollvision­en som riksdagen beslutat om – att ingen ska dö eller skadas i trafiken.

Det juryn fastnade för var bland annat hög säkerhet, välutnyttj­ade utrymmen och en räckvidd på över 40 mil

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden