Strömstads Tidning

Startar eget gym för personlig träning

- JAKOB SIMONSON 0526-624 10 jakob.simonson@stnb.se

I lördags öppnade Romek Josefsen en ny träningslo­kal i Strömstads centrum.

Han har tidigare jobbat både i Norge och Sverige som personlig tränare och instruktör, bland annat på Nordic Wellness i Strömstad. Nu startar han eget på Södra Hamngatan.

Romek Josefsen känner inte att han ger sig in i någon konkurrens­situation med övriga gym i Strömstad.

– Detta är inget traditione­llt gym som Nordic Wellness eller Badanstalt­ens gym. Det är mer av ett personligt träningsce­nter dit man kommer om man har något att ta itu med, om man har gått in i väggen, har skavanker eller önskar en livsstilsf­örändring, säger han.

Han hoppas få klienter som ordinerats träning av vården eller arbetsgiva­ren.

– Man hamnar ofta i en ond cirkel när man mår dåligt. Man tröstäter, sover dåligt och kroppen tar stryk. Då är det bättre med träning på recept än att gå på mediciner.

– Jag har en del klienter som opererat knän, höfter och axlar, ofta som resultat av förslitnin­gar i jobbet. Här börjar man bygga upp motivation och energi för att kunna komma tillbaka.

PT ROMEK LIGGER på Södra Hamngatan, i en lokal på andra våningen som tidigare varit butiksloka­l.

– Jag tycker det är ett perfekt läge, jag är väldigt glad över lokalen. Den ligger mitt i Strömstad, ”mitt i smeten” som man säger på svenska. Hur många anställda har du?

– Jag är ensam än så länge, men jag håller på att knyta till mig tre personer som ska jobba här som personliga tränare och instruktör­er. Vi siktar på att kunna hålla öppet både dagtid och kvällstid, men än så länge är det bara jag här, säger Romek Josefsen.

”Man hamnar ofta i en ond cirkel när man mår dåligt. Man tröstäter, sover dåligt och kroppen tar stryk”

HAN BOR PÅ en gård på Nordby sedan två år tillbaka.

– Jag bor strategisk­t till. Jag har ju jobbat både i Halden och i Strömstad, och där jag bor är det lika nära till båda.

Romek Josefsen trivs bra med sitt jobb som personlig tränare, säger han.

– Det är bra att vara PT. Det är jag som tänker över vad du behöver och talar om vad du ska göra, och så är det du som svettas och blir bättre, skrattar han.

ROMEK JOSEFSEN

 ?? Bild: JAKOB SIMONSON ?? NYTT GYM. Romek Josefsen är glad för sin nya lokal i centrala Strömstad.
Bild: JAKOB SIMONSON NYTT GYM. Romek Josefsen är glad för sin nya lokal i centrala Strömstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden