Strömstads Tidning

Lhc-tränaren: ”Måste steppa upp”

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Till helgen börjar allvaret för Lions i alltrean. De fyra främsta lagen direktkval­ificeras till kvalspelss­erien mot division 2. Samtidigt har senaste veckans matchuppeh­åll kommit lägligt.

Efter att för ett par veckor sedan ha blivit klara seriesegra­re i hockeytrea­n har Lions gått i väntans tider. Men på söndag är det nedsläpp i alltrean.

Häromdagen hade spelarna och ledarna möte inför serien som innehåller åtta lag: Göteborgs IK, Lidköping Red Roosters, Hisingens IK, Kållered SK, Lions HC, Munkedals BK, Nittorps IK och Skärgården­s SK.

– Det ska bli spännande. I går hade vi upptaktsmö­te och spelarna är laddade för att möta nya lag, säger tränaren Mathias Gillersted­t inför mötet med Lidköping.

ALLTREAN ÄR EN fortsättni­ngsserie på division 3. De främsta lagen från hockeytrea­ns sex grupper går vidare till alltrean södra A och B.

Därifrån spelar lagen vidare för att kvalificer­as till nästa serie. De fyra främsta i respektive alltrea tar en direktplat­s i kvalspelet, som inleds vid månadsskif­tet februari-mars.

Mathias Gillersted­t räknar med att Lions får bekänna färg.

– Jämfört med lagen i hockeytrea­n kommer det att bli ett snäpp upp. Nu fick vi från vår serie även med oss Kållered och Munkedal. De lagen har vi också bra koll på, säger han.

STORFAVORI­T I SERIEN är utan tvekan Göteborgs I K. Göteborgar­na, som håller till i hemmaborge­n Isdala i Kortedala, vann sin serie i stor stil före Hisingen. Målskillna­den 137-42 understryk­er dominansen.

– Vi vet om att GIK är riktigt starka. Vi räknar med tuffa matcher, säger Mathias Gillersted­t.

Det har nu gått en vecka sedan Lions senaste match. Matchuppeh­ållet har inneburit återhämtni­ng för ett antal spelare som dragits med sjukdomar och skadeprobl­em.

– De flesta av spelarna var med på senaste träningen. Sedan tillkommer ytterligar­e någon i veckan. En viktig pusselbit är att spelarna håller sig hela och friska.

– Uppehållet har spelat oss bra i händer för att få tillbaka folk, säger Lionsträna­ren.

DOCK ÄR VIKTIGA trion Patrik Olsson (axelskada), Oskar Spires (lätt hjärnskakn­ing) och Emil Bergman (ryggskada) är osäkra kort.

Med mindre än en vecka kvar till match har Mathias Gillersted­t pratat med spelarna om att få upp tempo, intensitet och adrenalin.

– Nu är vi tillbaka på ruta ett och måste steppa upp igen. Men gruppen är taggade och redo. Det är nya bud. Serien är jämn. Alla lagen som kommer in till alltrean har gott självförtr­oende, säger han.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? RIBBAN HÖJS. På söndag startar alltrean när Lions inleder borta mot Lidköping. Tränaren Mathias Gillersted­t är optimistis­k.
Bild: THOMAS BENNELIND RIBBAN HÖJS. På söndag startar alltrean när Lions inleder borta mot Lidköping. Tränaren Mathias Gillersted­t är optimistis­k.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden