Strömstads Tidning

Formtopp för lokala gymnaster

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Femårsjubi­lerande Strömstads gymnastikk­lubb träffade rätt i Tranemo. Fina resultat i Tranan cup gläder ledaren Gunnar Cervin. – Det gick väldigt bra för oss, säger han.

Den växande föreningen i Strömstad var under förra helgen iväg på regiontävl­ing i Tranemo.

Och hem till Strömstad kom man sedan med framgångar i form av medaljer och nya erfarenhet­er. De två anmälda lagen tävlade i tumbling och trampett.

Resultaten blev följande: Lag lila kom tvåa i trampett och sexa i tumbling av 12 lag i klass vit äldre (yngre deltagare). Lag röd (äldre deltagare) slutade fyra i tumbling och femma i trampett av 14 lag i klass röd.

Gunnar Cervin var en av lagledarna som medverkade på tävlingen. Han tycker att gymnastern­a svarade för starka prestation­er i en tävling, som i huvudsak handlade om att få in tävlingsva­na.

– Totalt fanns fem olika nivåer i tävlingen. Vi valde att ställa upp i de två nivåerna i mellanskik­tet. Är du förvånad över framgångar­na?

– Nej, det är jag inte. De presterar så bra som de kunde göra. Jag skulle säg att det var en maxprestat­ion utifrån deras kapacitet. Det viktigaste är att man har roligt, men också klarar av de utsatta målen.

Gunnar Cervin pratar också om att det är viktigt för gymnaster och ledare att komma ut på tävlingar.

– Ja, då vi bara har tävlat i omkring fyra år, så är vi fortfarand­e ganska gröna. För de som tävlar handlar det om att bland annat hålla nerverna i styr.

Nästa helg väntar julavslutn­ing och jubileum när klubben firar fem år.

 ?? Bild: PRIVAT ?? Lag röd (äldre deltagare) slutade fyra i tumbling och femma i trampett av 14 lag i klass röd (äldre deltagare).
Bild: PRIVAT Lag röd (äldre deltagare) slutade fyra i tumbling och femma i trampett av 14 lag i klass röd (äldre deltagare).
 ??  ?? Lag lila kom tvåa i trampett och sexa i tumbling av tolv lag i klass vit äldre (yngre deltagare).
Lag lila kom tvåa i trampett och sexa i tumbling av tolv lag i klass vit äldre (yngre deltagare).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden