Strömstads Tidning

Man gripen för överfallsv­åldtäkten i somras

- Andreas Engblom 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

Nu har en man född 1980 häktats misstänkt för den brutala överfallsv­åldtäkten på en kvinna i 70-årsåldern som skedde i Grebbestad­strakten i somras. Mannen är redan dömd för bland annat grov misshandel.

En man i 35-årsåldern har gripits och häktats, misstänkt för överfallsv­åldtäkten på en äldre kvinna i Tanum i somras.

– Vi har en gripen, född 1980, som är misstänkt för detta, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Det var den 30 juli som en kvinna i 70-årsåldern överfölls och våldtogs i ett skogsområd­e i Grebbestad­strakten. Brottet rubriceras av polisen i nuläget som grov våldtäkt, men man har inte velat lämna ut några detaljer kring händelsen.

Gärningsma­nnen var länge okänd, och polisen berättade så sent som i tisdags att man inte hade någon misstänkt. Men senare under dagen anhölls en man i 35-årsåldern.

Polisen lämnade i samband med våldtäkten in flera fynd för analys till Nationellt forensiskt centrum. Men exakt vad som ledde fram till gripandet vill inte Sten-rune Timmersjö kommentera i nuläget.

Mannen dömdes tidigare i höstas för bland annat grov misshandel, och han vårdas i nuläget på rättspsyki­atrisk anstalt. Den grova misshandel­n skedde bara fem dagar efter våldtäkten i Tanum. Då blev en väktare oprovocera­t anfallen bakifrån och nedslagen med en påk.

Gärningsma­nnen stal väktarens bil, men greps kort därefter av polis och häktades senare.

När domen vunnit laga kraft överlämnad­es han till rättspsyki­atrisk vård med särskild utskrivnin­gsprövning.

Under onsdagen begärde åklagare att mannen, som inte kommer från Västsverig­e, ska häktas för de nya misstankar­na. Under onsdagen har förhör hållits med den misstänkte. Han förnekar brott.

Om detta innebär att våldtäkten är uppklarad återstår att se.

– Vi får se var vi hamnar nånstans. Det är inte färdigt än, men vi har kommit en liten bit i alla fall, säger Sten Rune Timmersjö.

Under onsdagen häktades mannen.

 ?? Bild: Lasse Edwartz ?? Polisen har nu gripit en man född 1980 för våldtäkten på en kvinna i 70-årsåldern i somras.
Bild: Lasse Edwartz Polisen har nu gripit en man född 1980 för våldtäkten på en kvinna i 70-årsåldern i somras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden