Strömstads Tidning

Oskar Spires ser ljuset efter den tuffa tiden

Lions nyförvärv Oskar Spires har haft en tuff start i laget med två hjärnskakn­ingar, men han ser ljust på framtiden i klubben.

- Thobias Nilsson 0526-62400 tidningen@stnb.se

Lions nyförvärv Oskar Spires har haft en tuff start med skador men ser ljust på framtiden i klubben. Han har åkt på två hjärnskakn­ingar på kort tid under sin första period med Lions. – Det handlar om mindre hjärnskakn­ingar men man måste ta det försiktigt. Det finns ingen anledning att stressa. Jag tar det dag för dag, säger ångermanlä­nningen som tog steget från Örnsköldsv­ik till Skee.

Oskar Spires är uppvuxen i Örnsköldsv­ik där han har spelat hockey sedan barnsben. Karriären började som sexåring i Modos knattelag ”Björnligan”. Hans far är engelsman och flyttade till Sverige för att spela fotboll. Men för Oskar är det hockeyn som väger tyngst.

Han spelade i Modo tills första året i J18. Efter det blev det spel i Örnsköldsv­iks HF fram tills han för fyra månader sedan flyttade ner till Strömstad för att dra på sig Lions matchtröja.

– Magnus Tärnbrink hörde av sig till mig. Han berättade om hur det var här nere och gav mig lite informatio­n om klubben. Jag tyckte det verkade intressant. Lions är en klubb som vill satsa och ta steget upp hela tiden.

Magnus Tärnbrink, sponsorans­varig i Lions HC, fångade Oskars intresse och han såg det som en positiv utmaning att ta sig hemifrån bygden för att testa sina vingar någon annanstans.

– Det kändes bra att flytta hemifrån och att komma ner till en seriös klubb. Jag har bara hört positiva saker om Lions.

Örnsköldsv­ik HC som han tidigare spelade i ligger i division 1. Men det är en mer utmanande hockey här nere enligt Oskar eftersom det är fler lag i serien.

– Det är bättre hockey här nere, särskilt när man går ner i divisioner­na. Min utveckling kommer att gå snabbare här och det är en bra start för mig på seniornivå.

Han spelar på backpositi­on men bidrar gärna framåt.

– Jag tycker om att följa med i anfallen. Men jag kan även ställa om, spela defensivt och göra skitjobbet.

Han flyttade till Strömstad i slutet på augusti och han började spela några träningsma­tcher omgående innan serien kom igång. Tyvärr har starten inte varit optimal då han åkt på två hjärnskakn­ingar. Först i en träningsma­tch veckan innan serien började, vilket ledde till ett par missade matcher. Han kom tillbaks till spel för att sedan åka på en hjärnskakn­ing till för bara några veckor sedan.

– Det är mindre hjärnskakn­ingar men man måste ta det försiktigt. Det finns ingen anledning att stressa. Jag tar det dag för dag.

Oskars rehabträni­ng går framåt och han känner sig bättre ju mer tiden går. Han ser fram emot att delta i spelet i alltrean och ser goda chanser för laget till avancemang.

– Jag tror absolut att vi har en bra chans till avancemang. Gör vi det vi är bra på så är det inte många som slår oss.

 ??  ?? Oskar Spires är backen som gärna följer med i anfallet och bidrar i powerplay. Under sin korta tid i Lions har han redan åkt på två hjärnskakn­ingar .
Oskar Spires är backen som gärna följer med i anfallet och bidrar i powerplay. Under sin korta tid i Lions har han redan åkt på två hjärnskakn­ingar .
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden