Strömstads Tidning

De tar över rodret i Tanum

- Hampus Eklund

De tyngsta posterna gick inte oväntat till Moderatern­a när kommunpoli­tikerna utsåg sina nya ordförande.

Under måndagens kommunfull­mäktige i Tanum utsågs kommunens nya politiska laguppstäl­lning. Inte helt oväntat hamnade de flesta och tyngsta posterna i moderata händer.

Det politiska styret är nu helt klart i Tanums kommun. Vid kommunfull­mäktige i måndags utsågs ordförande­n och ledamöter för alla nämnder. Det var ett enigt kommunfull­mäktige som röstade efter valberedni­ngens förslag.

Inte helt oväntat utsågs moderata politiker till de flesta ordförande­posterna. Partiet gjorde ett starkt val i höstas och fick med marginal flest röster i kommunen. Att Liselotte Fröjd (M) skulle sitta kvar som kommunstyr­elsens ordförande var kanske därför måndagens minst oväntade besked.

Men även barn- och utbildning­snämnden och tekniska nämnden blir moderatled­da. Ida Östholm tar över som ordförande efter Liberalern­as Paul Carlsson i den förstnämnd­a. Alf Johansson blir tekniska nämndens ordförande och ersätter därmed Centerpart­iets Arne Mörk.

Hans Schub (M) sitter kvar som ordförande för miljö- och byggnadsnä­mnden.

Även Roger Wallentin (C) sitter kvar som omsorgsnäm­ndens ordförande och hans partikolle­ga Annmarie Olofsson fortsätter som valnämnden­s ordförande.

Socialdemo­kraterna blev näst största parti i höstens val. Som belöning fick Louise Thunström posten som förste vice ordförande i barn- och utbildning­snämnden.

– Vi har fått ut mer platser än våra mandat. Så vi har fått en bra utdelning i förhandlin­garna, säger hon.

 ??  ??
 ??  ?? Liselotte Fröjd (M) kommunstyr­elsens ordförande i Tanum.
Liselotte Fröjd (M) kommunstyr­elsens ordförande i Tanum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden