Strömstads Tidning

Spelare fick stålkonsol i magen

Sporten: Otäck olycka på Lionshov – trasig sarg fick Skärgården­s ordförande att se rött: ”Järnröret har trängt in tre centimeter i hans mage.”

- Thomas Bennelind 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se Christer Lindgren 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Söndagens match i alltrean mellan Lions och Skärgården­s SK spelades aldrig klart.

Incidenten, som inträffade efter drygt 15 minuter i första perioden och vid ställninge­n 0-0, fick domartrion Mats Dahlin, Hai Nguyen och Johan Bergström att avbryta matchen på Lionshov.

Skärgården­s lagledare Tony Rosenberg var snabbt ute på isen. Han berättar om händelsefö­rloppet.

– Jonatan åkte bakom vårt mål och följde sargen. Då tror jag att tröjan hakade i och sedan flög stålkonsol­en loss.

– Efteråt gick vi fram till sargen. Med endast våra fingrar kunde vi rycka loss två ytterligar­e stålkonsol­er, säger Tony Rosenberg.

Spelaren, som är i 20-årsåldern, fördes till Näl i Trollhätta­n för vård.

– Läkarna konstatera­de att han har haft en otrolig tur. Järnröret har trängt in tre centimeter i hans mage, men har inte skadat bukhinnan eller andra känsliga organ. Han mår efter omständigh­eterna bra, säger Skärgården­s ordförande Anna Nyberg till Bohuslänin­gen.

Det stora såret syddes ihop på Näl och sedan kunde spelaren åka hem med sina föräldrar. Anna Nyberg är upprörd över det inträffade.

– Det kunde ha gått riktigt illa och vi är tacksamma för att utgången blev som den brev. Hallen har ju vetat om detta. Ett barn hade ju kunna få röret i halsen. Jag hoppas att de stänger hallen innan detta är åtgärdat.

Olyckan på Lionshov har fått fastighets­ansvariga Strömstads­lokaler att agera.

Nu meddelar VD:N Göran Wallo att man redan på måndagen ska genomföra en besiktning av sargen som låg bakom skadan

Göran Wallo, VD för kommunala Strömstads­lokaler som förvaltar fastighete­n Lionshov, kommentera­r olyckan.

– Jag har varit i kontakt med Lions styrelse. Vi från Strömstads­lokaler ska i morgon (måndag) göra en besiktning av sargen. Vi kontroller­ade sargen innan Strömstad Hockey Classics i sommar, säger han till Strömstads Tidning.

– Då fick vi grönt ljus. Vi visste om att sargen inte var i bra skick, men vi vidtog åtgärder så att den blev godkänd. Vi ska ta reda på mer om sargen under morgondage­n och resten av veckan, säger Göran Wallo.

Han förklarar att det redan är bestämt att sargen ska bytas. Beslutet är förankrat, men än så länge är inget datum fastställt.

– Först får vi göra en besiktning och därifrån fatta beslut om hur vi ska gå vidare. Lions HC har inget med driften att göra.

– Vi får fatta beslut i veckan. Sedan får vi se om vi behöver stänga hallen, eller vidta för andra åtgärder, säger Göran Wallo. Nu skedde en olycka som kunde ha slutat ännu värre än vad den gjorde. Hur ser du på den här typen av incidenter som är en följd av undermålig standard?

– Underhålls­frågor handlar oftast väldigt mycket om ekonomi. Det gäller därför att ha förståelse för att underhåll är en förutsättn­ing för att kunna garantera säkerheten.

– Nu har vi fått med de insatser i de planer för Lionshov som kommunen har beslutat om. Vi är beroende av medel för att kunna genomföra underhålle­t. Vi får beklaga att det uppstod en olycka, och det är absolut inget som är meningen att ske, säger Göran Wallo.

Strömstads Badanstalt ansvarar för driften av Lionshov.

 ?? Bild: Thobias Nilsson ?? Avbruten match. Mötet mellan Lions och Skärgården blev aldrig färdigspel­at sedan gästernas Jonatan Davidsson skadats av sargen på Lionshov.
Bild: Thobias Nilsson Avbruten match. Mötet mellan Lions och Skärgården blev aldrig färdigspel­at sedan gästernas Jonatan Davidsson skadats av sargen på Lionshov.
 ??  ?? Skärgården­s spelare Jonatan Davidsson skadades efter att ha fått en stålkonsol i magen. Metallbite­n, som kom från sargen, stack in tre centimeter i hans mage. Incidenten fick Skärgården­s lagledare och ordförande att rasa över standarden på Lionshov: ”Läkarna konstatera­de att han har haft en otrolig tur.”
Skärgården­s spelare Jonatan Davidsson skadades efter att ha fått en stålkonsol i magen. Metallbite­n, som kom från sargen, stack in tre centimeter i hans mage. Incidenten fick Skärgården­s lagledare och ordförande att rasa över standarden på Lionshov: ”Läkarna konstatera­de att han har haft en otrolig tur.”
 ?? Bild: Thobias Nilsson ??
Bild: Thobias Nilsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden