Strömstads Tidning

Hyllningen till avlidne Ronny Rödengen

Ronny Rödengen förolyckad­es förra veckan i en arbetsplat­solycka. Strömstads­bon, som blev 29 år, spelade innebandy för Överby IBK. Trots sorgen tog laget beslut om att genomföra matchen mot Herrestad.

- Thomas Bennelind 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Ronny Rödengen förolyckad­es på sin arbetsplat­s förra veckan. 29-åringen, som spelade innebandy i Överby IBK, är saknad. ”Han bidrog med sådan glädje och energi”, säger tränaren Andreas Eriksson.

– Vi valde att spela matchen för Ronnys skull, säger tränaren Andreas Eriksson till Strömstads Tidning efter att Överby vunnit bortamatch­en mot Herrestad med 9-8.

Utgången av matchen i Uddevalla var av minsta betydelse för spelare och ledare i Överby IBK.

Med endast ett par dagar efter Ronny Rödengens tragiska bortgång är sorgen, tomheten och saknaden obeskrivli­g, berättar Andreas Eriksson.

Redan samma dag som dödsolycka­n ägde rum samlades man från klubben för att hålla en tyst minut.

Ljus tändes, tårar föll och lagkamrate­r omfamnade varandra.

– Vi har pratat med varandra på olika sätt för att kolla läget. Det är en oerhörd tragedi. Ronny var en superstor del av Överbyfami­ljen. Vi ska försöka ta oss igenom det här, men alla tankar går till Ronnys familj och anhöriga, säger han.

Andreas Eriksson vill också hylla motståndar­na i Herrestad.

– De var extremt respektful­la och sportsliga. Vi startade matchen med en tyst minut. Sedan applåderad­e alla spelarna och ledarna Ronny under en minut. Det var både skönt och jobbigt att spela matchen, säger han.

Tränaren och Ronny Rödengen var vänner utanför planen. Andreas Eriksson be- skriver bandet mellan dem som oerhört starkt.

Vi kom under de senaste åren väldigt nära varandra då vi umgicks privat. Det är en stor saknad. Jag får hoppas att jag kommer starkare ur den här sorgen. Ronny var en sådan fantastisk människa, säger Andreas Eriksson.

Henrik Ström, ordförande

Överby IBK, förmedlar i ett mejl om sina tankar för Ronny Rödengen:

”Ronny var föreningen personifie­rad med sitt sätt att aldrig ge sej, att vara en glad jäkel som fick andra att skratta, att han fick alla som ville att vara med på tåget. Våra tankar går till Ronnys familj och nära vänner.

Vi fick ha ett fint avsked tillsamman­s i hallen. Där kom också styrkan i gruppen fram när man ändå väljer att spela match dagen efter för Ronnys skull. En för alla,

alla för en syntes verkligen här. Så är oerhört stolt över alla.”

Andreas Eriksson hyllar Ronny som människa, vän och lagkamrat.

– Ronny var så omtyckt av alla. Det är så jäkla hemskt... man har gråtit och ifrågasatt så mycket. Men det är också viktigt att vi försöker att vara ett stöd för varandra.

– Vi har också fått informatio­n om vi behöver ytterligar­e stöd med bland annat krishjälp. Sedan reagerar alla olika på sorgen och sörjer på sitt egna sätt. Vi har en stor blandning av spelare i olika åldrar, säger han. Vilja, glöd och

moral. Ledord som beskriver mycket av Ronny Rödengens karaktär både på och utanför planen.

– Han bidrog med sådan glädje och energi. Ronny visade alltid upp en oerhörd lagmoral. När Ronny kom till bänken för att byta, då hade han sprungit så mycket att han knappt kunde andas.

– Det var väldigt mycket så Ronny var: han gav aldrig upp. Han pratade och fick alla känna sig så delaktiga, säger Andreas Eriksson. Matchvinna­ren för Överby,

Jonas Sörensen, satte målet som innebar 9-7.

– Jonas kom fram till mig. Han sade efteråt att nog var det Ronny som fanns vid hans axel och som låg bakom det här målet, säger Andreas Eriksson.

Strömstads Tidning har varit i kontakt med Ronny Rödengens anhöriga om att publicera artikeln.

Ronny var så omtyckt av alla. Det är så jäkla hemskt... man har gråtit och ifrågasatt så mycket. Men det är också viktigt att vi försöker att vara ett stöd för varandra.

 ??  ?? Ronny Rödengen förolyckad­es i en arbetsplat­solycka. Han blev 29 år gammal. Hans klubb, Överby IBK, samlades för en tyst minut samma i torsdags då olyckan inträffat.
Ronny Rödengen förolyckad­es i en arbetsplat­solycka. Han blev 29 år gammal. Hans klubb, Överby IBK, samlades för en tyst minut samma i torsdags då olyckan inträffat.
 ?? Bild: Överby IBK ??
Bild: Överby IBK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden