Strömstads Tidning

Nya ägare till Myrenproje­kt

- Pontus Johansson pontus.johansson@stnb.se

SPG, Scandinavi­an Property Group, har köpt en byggrätt på Myrenområd­et och ska nu tillsamman­s med exploatöre­n VGL Utveckling vara med och utveckla bostäder på området. Den nya ägaren hoppas på byggstart för bostäderna redan i sommar. Totalt omfattar projektet 200 bostäder.

Förra veckan förvärvade fastighets­bolaget Scandinavi­an Property Group (SPG) en byggrätt för bostäder på 12 900 kvadratmet­er av VGL Utveckling AB. Den tidigare exploatöre­n blir däremot kvar i bostadsarb­etet som delägare, men från och med nu är alltså SPG som blir den större delägaren i bostadspro­jektet.

– Vi har köpt byggrätten av VGL och de är med och investerar i den. Vi kommer att jobba tillsamman­s och utveckla området, bekräftar Christian Olofsson, VD på SPG.

Christian Olofsson är hittills förtegen kring detaljer i byggnation­en, då byggproces­sen ännu inte inletts och detaljplan­en ännu inte vunnit laga kraft. Men han är positiv till förvärvet och hoppas på byggstart till sommaren 2019 med ett färdigstäl­lande år 2022.

Totalt omfattas cirka 200 bostäder i projektet, bestående av såväl hyresrätte­r som bostadsrät­ter.

– Vi ser mycket fram emot att bygga i Strömstad, säger han.

Det var i våras som den omfattande och nioåriga detaljplan­en antogs i enighet av politikern­a i kommunfull­mäktige. Sedan dess har planen överklagat­s av flera grannar och fastighets­ägare i området. Överklagan­dena har dock nyligen avslagits av mark- och miljödomst­olen. Myrenplane­n förväntas därför vinna laga kraft i början av 2019, om inte planen överklagas till nästa instans som är mark- och miljööverd­omstolen – vilket i så fall kan försena projektet.

Strömstads Tidning har sökt byggentrep­renören Kenneth Myrvold, VD på VGL Utveckling, som för närvarande befinner sig i New York, för en kommentar. Men han ber att få återkomma när han är tillbaka i Sverige. Företagets projektled­are Lars

Cirka 200 bostäder ska byggas när Myrens gamla industriom­råde byter kappa och planeras bli ett hotell- och bostadskom­plex. Förra veckan förvärvade nya ägare byggrätt för bostadsrät­ter och hyresrätte­r på området – trots att den nioåriga detaljplan­en ännu inte vunnit laga kraft.

Andersson är tydlig med att Myrvold får svara för detaljerna, men att VGL fortsatt kommer att ha en aktiv roll i utveckling­en av Myrenområd­et.

– Det är inte så att vi har sålt ut oss, utan vi har sålt delar av området. SPG är en finansiell partner i det här. Vi har inte sålt bort några byggrätter, utan vi kommer att vara kvar i allra högsta grad och driva den här processen.

Lars Andersson poängterar att det är viktigt att det kommer fram att VGL fortsatt är delägare i projektet.

– Det är inte som att vi ser till att få till en detaljplan och sedan bara säljer bort det och inte är med och utvecklar det. Det ligger i vårt intresse som lokala personer att driva detta vidare och vi brinner för att utveckla området, säger han.

 ??  ??
 ??  ?? På Myrens gamla industriom­råde planeras ett hotell- och bostadskom­plex. Nu har en ny ägare gått in i projektet som ska vara med och utveckla bostäder på området.
På Myrens gamla industriom­råde planeras ett hotell- och bostadskom­plex. Nu har en ny ägare gått in i projektet som ska vara med och utveckla bostäder på området.
 ?? Bild: Pontus Johansson ??
Bild: Pontus Johansson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden