Strömstads Tidning

Peter Lindqvist tvingas bort som Ifk-tränare

Med bara ett fåtal dagar till försäsonge­n avslutar IFK Strömstad samarbetet med tränaren Peter Lindqvist. – Jag gled in på ett bananskal, och halkar även ut på ett sådant, säger han.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Det var på fredagens spelarmöte som beslutet fattades.

Peter Lindqvist, som tog över laget inför säsongen 2017 och under sin första säsong som fotbollstr­änare lyckades föra laget till serieseger i division 6, får nu lämna tränaruppd­raget i föreningen.

Säsongen 2018 slutade IFK tvåa i division 5, tog sig vidare till kval till division 4 men föll efter två raka förluster mot Brålanda och Svane.

Lagkaptene­n Adam Johansson bekräftar uppgiftern­a om brytningen.

– Det enda jag vill säga är att jag tackar Peter för jobbet som han har gjort i IFK. I övrigt har jag inga fler kommentare­r i frågan, säger Johansson. Hur går ni vidare när det nu bara är ett par dagar kvar till försäsonge­n?

– Vi kommer börja med att samla spelartrup­pen. Därefter får vi ha möte. Sedan hoppas vi att styrelsen löser en tränare åt oss så fort som möjligt. Spelarmäss­igt kommer hela truppen att vara kvar.

Peter Lindqvist, som tidigare har sagt sig se fram emot säsongen, känner dock ingen bitterhet inför beslutet – i stället blickar han framåt.

– Spelarna vill ha något nytt. Men jag tar deras beslut med ro. Jag halkade in i klubben på ett bananskal, och halkar även ur på ett sådant.

– Jag har tre tillfällen kvar på min kurs och får en bra tränarutbi­ldning.

”Jag har tre tillfällen kvar på min kurs och får en bra tränarutbi­ldning.”

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Lämnar strömsvall­en. Klubben har efter ett spelarmöte bestämt sig för att avbryta samarbetet med Peter Lindqvist.
Bild: Thomas Bennelind Lämnar strömsvall­en. Klubben har efter ett spelarmöte bestämt sig för att avbryta samarbetet med Peter Lindqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden