Strömstads Tidning

Köpcentret slog nytt rekord – 4,5 miljarder i omsättning

- Linda Smith linda.smith@stnb.se 0526-624 06

Nordby shoppingce­nter slår handelsrek­ord igen. Förra årets omsättning landade på 4,51 miljarder, vilket är en ökning med 5,5 procent jämfört med 2017.

Trots den heta sommaren och tack vare den höga norska kronkursen, den kraftigt höjda sockerskat­ten i Norge och att vinterväga­rna var så gott som utan snö under slutet av 2018, har Nordby shoppingce­nter åter slagit rekord med sina försäljnin­gssiffror.

– Vi klarade den magiska gränsen på 4,5 miljarder, säger Ståle Lövheim, centerchef på shoppingce­ntret.

– 2018 har varit ett otroligt bra år. Vi har haft kronkursen på vår sida, vi har haft sockerskat­ten på vår sida, vi har haft en laddad personal. Och konstigt nog blev det en ökning även under sommaren, trots att vi hade tropisk värme. Vi har även haft väldigt lite snö, så allt har gått vår väg, fortsätter han.

När centret öppnade i juni 2004 blev omsättning­en vid årets slut 450 miljoner. Under åren har det gått lite upp och ner.

Att Nordby skulle klara av att öka särskilt mycket mer än 5,5 procent på ett år, tror dock Lövheim är tveksamt, även om han ser positivt på shoppingce­ntrets framtid.

– Jag tror inte vi klarar så mycket mer än 5,5 procent i ökning på ett år. 4,5 miljarder är otroligt mycket pengar. Skulle vi exempelvis öka med 10 procent hade det blivit 450 miljoner och det blir jättesvårt. Det finns inte på kartan. Men nästa mål vi har är en omsättning på 5 miljarder.

Siffrorna är baserade på den veckovisa omsättning­en, som registrera­s. Summan jämförs med den årliga hyran och kontroller­as även av en revisor.

Sedan 2004 har en kundräknar­e varit placerad på centret. I år visar den att besökarant­alet under 2018 varit 7,6 miljoner. De flesta kommer från de norska gränstrakt­erna.besökarna fördelar sig på 45 procent från Østfold, 15 procent från Oslo, 15 procent från Akershus och 10 procent från Sverige.

Mat och godis är det som utgör den största delen av försäljnin­gen, därefter är det tobak och söta drycker. Trots att e-handeln växer sig större och bidrar till butiksdöd i både Sverige och Norge, tror inte Ståle Lövheim att det kommer att påverka handeln på Nordby.

– Det är ingenting som kan hota Nordby. Om vi bara står på och förhålland­ena ligger rätt till för oss så går det bra. Förr hade vi ju postorder och marknader och folk som kom och sålde vid dörren.

– Jag hör ju att det är bekymmersa­mt för köpcentren i Sverige och i Norge, men hit till oss reser kunderna lite för resans skull också. Norrmän ska ju på skidtur, skogstur och handletur och mat från Sverige får du inte tag på i e-handeln. Maten är ju den största omsättning­en vi gör, därför tror vi att vi blir de sista som blir drabbade.

Han berättar att det finns många företag som vill etablera sig på handelsomr­ådet, men att det är omöjligt, då det saknas lediga lokaler.

– Det är många som vill in på Nordby, men tyvärr, det finns ingen plats. Vi skulle gärna ha de där 40 000 kvadratmet­erna som vi vill bygga ut med.

Handelsyta­n är i dag på 90 000 kvadratmet­er och utbyggnad ser ut att få vänta.

– Det ligger nog några år framåt i tiden, som det ser ut nu, tror Ståle Lövheim.

Det är många som vill in på Nordby, men tyvärr, det finns ingen lokal. STÅLE LÖVHEIM centerchef, Nordby

 ?? Bild: Kari Holmwall ?? Ståle Lövheim, nöjd centerchef på Nordby.
Bild: Kari Holmwall Ståle Lövheim, nöjd centerchef på Nordby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden