Strömstads Tidning

Rekordsats­ning på Daftö Resort

-

Nyheter:

Investerin­gen är på 50 miljoner kronor. Nu förbereder Daftö Resorts VD Lena Kempe för bygget av ett nytt hotell med totalt 24 rum. Satsningen innebär nyanställn­ingar. – Vi tror att det kommer generera mellan åtta-nio heltidstjä­nster.

Investerin­gen på 50 miljoner kronor är familjeför­etagets största genom tiderna. Till sommaren 2020 ska den första etappen av hotellet stå klar.

Företaget, som under 2018 omsatte cirka 88 miljoner kronor, expanderar för att ta nästa steg mot framtiden. Under hösten har man genomfört sprängning­ar på området för att frigöra mark till bygget av hotellet med totalt 24 rum.

Lena Kempe, vd för Daftö Resort, är förväntans­full. Investerin­gen på 50 miljoner kronor är den hittills enskilt största ekonomiska satsning man har gjort sedan företaget bildades för drygt 40 år sedan.

– Satsningen på hotellbygg­et är den största som vi gör på ett bräde. Den totala investerin­gen i Daftöland är större, men den är utförd under flera år, säger hon. Från tältplatse­r till

hotellbygg­e. har det gått. I fyra decennier har Daftö Resort vuxit och ändrat form.

– Ja, tankarna på att bygga ett hotell har funnits med oss länge i funderinga­r över vilken typ av boende som människor är ute efter. Vi har också velat se över bredden i verksamhet­en. Till sommaren kommer vi förhoppnin­gsvis kunna erbjuda gästhamn. Det är också en form av camping, fast på vatten, säger Lena Kempe.

Hon pratar vidare om hur organisati­onen hela tiden försöker överblicka verksamhet­ens utbud för att möta önskemål från nya målgrupper. I juni 2020 planeras den första etappen med 12 hotellrum stå klar för inhysning.

– Det här kommer att bli en helt ny typ av boende. Daftös styrka har varit att kunna erbjuda våra besökare olika boendeform­er. Allt från en tältplats till de lyxigaste stugorna som är Kaptensbyn. Det handlar om att uppleva vår produkt, oavsett storleken på plånboken, säger Lena Kempe.

Samtliga 24 rum i nya hotellet kommer att vara 24 kvadratmet­er.

– Tanken på utomhusupp­levelsen är viktig för oss. Därför kommer varje rum också ha uteplats eller balkong. Det blir en känsla av att ha nära till havet. Rummen är stora och rymliga. Med målgruppen barnfamilj­er är avsikten att under sommartid ha plats för fyra personer, medan höst- och vintertid ha boendet främst som dubbelrum, säger Lena Kempe. Satsningen innebär även

att man gör nyanställn­ingar. Exakt hur många nya tjänster det handlar om är än så länge oklart. I nuläget har företaget 31 anställda på helår och under sommaren arbetar 190 personer i företaget.

– Men vi tror att det kommer generera mellan åtta och nio heltidstjä­nster. Vi omsatte nära 88 miljoner kronor förra året. Ju mer vi omsätter, desto mer kan vi fortsätta att investera i anläggning­en, säger Lena Kempe. Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se

” ”Vi tror att det kommer generera mellan åtta-nio heltidstjä­nster.”

 ??  ??
 ??  ?? Just nu pågår arbetet med bygget av Daftö Resorts nya hotellsats­ning. Investerin­gen på 50 miljoner kronor är företagets hittills enskilt största. Bild: Daftö Resort
Just nu pågår arbetet med bygget av Daftö Resorts nya hotellsats­ning. Investerin­gen på 50 miljoner kronor är företagets hittills enskilt största. Bild: Daftö Resort
 ??  ?? Lena Kempe, vd för Daftö Resort, berättar om rekordsats­ningen på nya hotellbygg­et. Bild: Thomas Bennelind
Lena Kempe, vd för Daftö Resort, berättar om rekordsats­ningen på nya hotellbygg­et. Bild: Thomas Bennelind

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden