Strömstads Tidning

IFK saknar viktiga spelare i premiären hemma

På långfredag­en drar det ihop sig till hemmapremi­är på Strömsvall­en. IFK Strömstad, som imponerade och vann öppningsma­tchen mot Rosseröd, har dock fått tunga bakslag. Bland annat saknas David Olsson, som kan komma att missa flera matcher.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Seger i seriepremi­ären på Rimnersval­len med 3–2 mot Rosseröd – IFK Strömstad startade säsongen i division 5 Bohuslän starkt efter mål av Tobias Berntsson, David Olsson och Mohamed Bozakraft. Lagkapten Adam Johansson var mycket nöjd med lagets prestation.

Nu väntar ännu ett kraftprov när Henån-Gilleby kommer till Strömstad. Motståndar­laget körde över Hogstorp med 7–1.

– Det kommer att bli en väldigt tuff match för oss. Samtidigt är det inspireran­de med hemmapremi­är. Henån-Gilleby är också tippat att vinna serien. Vår seger mot Rosseröd betydde otroligt mycket för självförtr­oendet – speciellt eftersom även Rosseröd är kandidat att vinna serien, säger han.

I kommande mötet med Henån-Gilleby saknas tre ordinarie spelare – lårskadade David Olsson, samt avstängda mittfältar­en Collins Omondi och försvarare­n Petter Widén.

– Tyvärr är det så i fotbollen. Men vi känner att vi har bra killar som vill komma in och visa upp sig. Det ska nog gå bra för oss ändå, säger Adam Johansson.

IFK-tränaren Bert-Ola Mattsson räknar inte med att David Olsson kan vara med den närmsta tiden.

– Nej, sådana skador tar åtminstone ett par veckor att komma tillbaka ifrån, säger han.

IFK-kaptenen hoppas nu att Strömstads­borna sluter upp för att stötta laget på Strömsvall­ens plastgräs.

– Vi har en bra känsla i gruppen. Vi vill att så många som möjligt kommer upp till ”Vallen”, säger Adam Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden