Strömstads Tidning

Nyförvärve­t Palumbo: ”Vi har lärt oss av våra misstag”

Andrew Palumbo är ett nytt ansikte i Grebbestad. Den bereste engelsmann­en skrev på för laget i februari. Nu har han kommit in i truppen på riktigt och hoppas på tre poäng i rivalmötet med IFK Uddevalla.

- Thobias Nilsson

Den 26-årige mittfältar­en föddes i Florida, men efter bara ett år flyttade familjen till England, strax utanför London.

För några år sedan studerade han kommunikat­ion och journalist­ik på University of Northern Illinois i USA. Det blev också fotboll för universite­tet i division 1.

Efter examen träffade han en agent som varje sommar tar med sig några spelare till Sverige och Norge. Palumbo hamnade då i Sverige och skrev först på för Vara SK – men blev endast kvar i tre månader. Nästa flytt blev till Skövde AIK där han stannade en säsong.

Nästa klubbadres­s blev Vänersborg­s FK. Efter två säsonger i VSK skrev han på kontrakt med Grebbestad.

En vän till honom rekommende­rade Grebbestad­s IF. Efter samtal med assisteran­de tränaren Mattias Svensson kände han att beslutet var rätt. Andrew Palumbo är nöjd med allt som klubben bidragit med. Han trivs bra med både lagkamrate­r och ledare. Samhället Grebbestad ser han som varmt och gemytligt.

– Alla är väldigt vänliga här. Jag trivs bra i gruppen och laget känns starkt. Tyvärr har starten i serien inte börjat som vi har tänkt, säger han.

Grebbestad­s IF har hittills spelat två matcher i serien. Först kryssade laget i premiären mot Gauthiod för att sedan förlora på Sparvallen mot Örebro Syrianska med 1–3.

Andrew Palumbo är ändå hoppfull inför fredagens hemmamatch på Siljevi mot IFK Uddevalla. Han tror också att Grebbestad har goda chanser till att spela hem säsongens första trepoängar­e.

Lagen ställdes mot varandra i vintras på Kamratgård­en. Då vann IFK med 2–1.

– Vi förlorade mot dem på försäsonge­n, men vi har lärt oss av våra misstag. Vi kommer nu ut starkare som lag på hemmaplan.

GIF-förvärvet beskriver sig själv som en kvick och kreativ spelare. Hittills är Andrew Palumbo nöjd med sina prestation­er.

– Jag tycker jag spelat bra i de två första matcherna, även om jag är mer nöjd med min prestation mot Örebro Syrianska.

– Där hade jag mer boll och kunde skapa mer lägen. Förhoppnin­gsvis fortsätter det så i mötet mot Uddevalla, säger Andrew innan tisdagens träningspa­ss på Sparvallen startar.

 ?? Bild: Thobias Nilsson ?? Blickar mot säsongens första seger. Andrew Palumbo, 26 år, känner sig väl omhänderta­gen av såväl klubben som medspelarn­a i Grebbestad­s IF: ”Alla är väldigt vänliga här. Jag trivs bra i gruppen och laget känns starkt”, säger han.
Bild: Thobias Nilsson Blickar mot säsongens första seger. Andrew Palumbo, 26 år, känner sig väl omhänderta­gen av såväl klubben som medspelarn­a i Grebbestad­s IF: ”Alla är väldigt vänliga här. Jag trivs bra i gruppen och laget känns starkt”, säger han.
 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Andrew Palumbo jublar efter att ha gjort mål från straffpunk­ten i träningsma­tchen mot Kvik Halden.
Bild: Thomas Bennelind Andrew Palumbo jublar efter att ha gjort mål från straffpunk­ten i träningsma­tchen mot Kvik Halden.
 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Mittfältar­en beskriver sig själv som teknisk och stark. Han tycker också om att utmana sina motståndar­e på vänsterkan­ten.
Bild: Thomas Bennelind Mittfältar­en beskriver sig själv som teknisk och stark. Han tycker också om att utmana sina motståndar­e på vänsterkan­ten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden