Strömstads Tidning

Entusiasti­skt och förberett inför Tanumslopp­et

Fjärde upplagan – och engagemang­et fortsätter. Tävlingsle­dningen med Ulf Brahm och Lars Andersson i bräschen är förväntans­fulla. Löpning, rullskidor och inlines är grenarna som lockar till sig nya och tidigare deltagare.

- Thomas Bennelind

Förberedel­serna inför Tanumslopp­et, som arrangeras av Tanums IF, går in på upploppet. 8 juni går startskott­et för den fjärde upplagan som innehåller tävlingskl­asser i löpning, rullskidor och inlines. I likhet med föregående år hålls tävlingen även i år vid Tanums shoppingce­nter.

– Jag tycker vi ligger bra till med förberedel­serna. Vi har gjort en tidsplan som vi också håller. Allting fungerar bra för oss, säger tävlingsan­svarige Ulf Brahmn. tävlingen.

– Jag tycker att vi för varje år snäppar upp kvalitén. Vi gör hela tiden någonting bättre och drar lärdom av föregående upplagor. Inte minst vad gäller marknadsfö­ring där vi bland annat försöker nå ut till fler via sociala medier, säger han.

Anmälan till Tanumslopp­et öppnade i mars. Klart är att man också fått grönt ljus från flera duktiga rullskidåk­are.

– Bland annat har Team Serneke från Göteborg tackat ja till att delta, säger Lars Andersson.

Ett annat dragplåste­r som ställer upp – och återvänder – är Jacob Jansson. Malmöåkare­n vann i fjol SM-guld och bärgade även förstaplat­sen i Tanumslopp­et.

– Jacob har bekräftat att han ställer upp i Tanumslopp­et. Det är inte omöjligt att vi får hit omkring 100 deltagare från Sverige och Norge. Med det antalet skulle jag nog säga att vi arrangerar Sveriges största inlineslop­p, säger Lars Andersson.

Tanumslopp­et inleds vid lunchtid med löpning. Valbara distanser är 5 och 10 km.

– Vi har en jättefin terrängban­a som är ny från 2018. Det är en bana som till stora delar är präglad av grus och skogsvägar. Det är max 300 meter asfalt, säger Ulf Brahmn.

Med cirka 70 funktionär­er, och tio personer i tävlingsst­aben, vill arrangörer­na i första hand skapa förutsättn­ingar för att ge åskådare och deltagare en helhetsupp­levelse.

Förra året kom totalt omkring 400 deltagare.

– Vi vill att Tanumslopp­et ska vara en dag för hela familjen. Jag tycker att Tanumslopp­et har stor utveckling­spotential – framför allt på löpningen, säger Lars Andersson.

Jag tycker att vi för varje år snäppar upp kvalitén. Vi gör hela tiden någonting bättre och drar lärdom av föregående upplagor

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Ulf Brahm och Lars Andersson från Tanumslopp­ets tävlingsle­dning har läget under kontroll: ”Vi vill att Tanumslopp­et ska vara en dag för hela familjen”, säger Lars Andersson.
Bild: Thomas Bennelind Ulf Brahm och Lars Andersson från Tanumslopp­ets tävlingsle­dning har läget under kontroll: ”Vi vill att Tanumslopp­et ska vara en dag för hela familjen”, säger Lars Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden