Strömstads Tidning

IFK Göteborg till Strömstad – tränar på Strömsvall­en

Tidigare har allsvenska IFK Göteborg lagt sina sommarläge­r i Smögen. Nu väljer laget istället att tillbringa fyra dagar i Strömstad.

- Thomas Bennelind

Mellan 13 och 16 juni kommer IFK Göteborg att vara på plats i Strömstad. Alf Westerberg, som är administra­tiv chef för A-truppen, berättar att klubben samarbetar med Dafö Resort.

Anläggning­en blir också IFK Göteborgs bas under vistelsen.

– Det är en vacker sommarmilj­ö på lagom avstånd från Göteborg. Vi har tidigare haft sommarläge­r på Smögen, säger Alf Westerberg.

Den 1 juni spelar IFK Göteborg den sista seriematch­en innan sommaruppe­hållet. Därefter väntar en kortare ledighet. Truppen återsamlas inför avresan till Strömstad.

– Det blir första etappen av förberedel­serna inför höstsäsong­en i allsvenska­n. Även om man har en helprofess­ionell vardag är det både viktigt och nyttigt att byta bort vardagen lite. Att man som lag åker iväg på en sådan här vistelse handlar mycket om att komma ihop som grupp, säger Westerberg.

Han besökte nyligen Strömstad och Strömvalle­n.

– Vi kommer att träna ett pass om dagen under de fyra dagarna vi är i Strömstad. Jag är övertygad om att det blir trivsamt.

IFK kommer dock inte att spela någon träningsma­tch. Tänkbara motståndar­e hade annars varit norska elitklubbe­n Sarpsborg 08 som i vintras deltog i Europa League.

– Kruxet är att norska ligan pågår för fullt. Men när det tidigare varit mästerskap­suppehåll (EM och VM) har vi mött norska lag. Tyvärr är inte Sarpsborg tillgängli­ga, annars hade det varit en möjlighet, säger Alf Westerberg.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Strömsvall­en kommer att stå som värd när allsvenska IFK Göteborg besöker Strömstad och Daftö Resort i mitten av juni.
Bild: Thomas Bennelind Strömsvall­en kommer att stå som värd när allsvenska IFK Göteborg besöker Strömstad och Daftö Resort i mitten av juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden