Strömstads Tidning

”Nu blir vi Kosterbor halva året”

En dröm har gått i uppfyllels­e för syskonen Madeleine Ehrlin och Torgny Johansson. Så nu städar de för fullt.

- Marita Adamsson marita.adamsson@stnb.se 0526-624 02

Det var väl inte städningen i sig som var drömmen utan platsen de städar: Kostergård­en, Sydkosters två år gamla anläggning med restaurang, kiosk och en bostadsrät­tsförening.

Syskonen från Strömstad arrenderar sedan i mars huvudbyggn­aden, med undantag för den mellanvåni­ng som bostadsrät­tsförening­en äger, och ska driva serviceanl­äggningen och uthyrnings­tjänsten.

– Vi har bara haft tiden från 1 mars på oss för att bilda bolag och få allt i ordning inför öppningen på skärtorsda­g, säger Madeleine medan släkt och familjer anländer för att hjälpa till med städningen.

Flera hundra timmars skrubbande och fejande har det blivit.

– Torgny har länge haft en dröm om en camping eller något sådant. Nu har han sagt upp sig från jobbet som bilförsälj­are och satsar på det här, berättar hon.

Själv har Madeleine en bakgrund med jobb på bland annat turistcent­er i Strömstad och konferensa­nläggning i Trysil. Hon har haft eget bolag som arrangerat konferense­r och mässor, bland annat bomässan i Strömstad.

Men nu får allt detta stryka på foten för heltidseng­agemang på Kostergård­en.

– Det blir ett helt nytt liv, säger hon.

Beslutet har växt fram under fina somrar på Kostergård­en, där de själva köpt en av stugorna.

– Vi började drömma om att få sköta detta. Det finns så stor potential. Vi har engagemang och ett otroligt stort intresse.

Målet är att förlänga säsongen genom att bland annat erbjuda gruppviste­lser för företag, som kick-off och konferens med helpension.

Annars är det självhushå­ll som gäller i stugorna under vintern, men Madeleine har en dröm om att kunna erbjuda gäster på Koster under lågsäsong något mera.

– Olika restaurang­er kunde kanske gå ihop om att ha öppet varsin helg, föreslår hon.

– Jag tänkte ta kontakt med arbetsgrup­pen i Kosters Framtid om det. Vi måste arbeta tillsamman­s, inte mot varandra. Tillsamman­s är vi starka.

En viktig föresats är att ha nära samarbete med Kosterborn­a.

– Ingeborg Lek Larsson som drev Kostergård­en tidigare kommer att arbeta i köket. Det är jag så glad för.

Det fattas fortfarand­e litet personal, som servitörer, städare och en bartender till takterrass­en. Men kockar har de fått tag i.

Nu filar de också på underhålln­ingen och upplevelse­rna.

– Vi vill gärna ha trubaduraf­tnar och temabuffée­r till exempel.

Jag tänkte ta kontakt med arbetsgrup­pen i Kosters Framtid...Tillsamman­s är vi starka Madeleine Ehrlin

ny arrendator på Kostergård­en

 ?? Bild: Marita Adamsson ?? Madeleine Ehrlin, i mitten, sorterar pappersskr­äp tillsamman­s med brodern och kompanjone­n Torgny Johansson och Nial Ehrlin.
Bild: Marita Adamsson Madeleine Ehrlin, i mitten, sorterar pappersskr­äp tillsamman­s med brodern och kompanjone­n Torgny Johansson och Nial Ehrlin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden