Strömstads Tidning

47 möjliga anhalter i Kvirr påsken 2019

Det är dags igen. Runtom i Bohuslän öppnar konstnärer och konsthantv­erkare sina ateljéer för besökare som inte bara vill se konst utan också vill veta något om hur den kommer till och träffa dem som skapar den.

- Marita Adamsson marita.adamsson@stnb.se 0526-624 02

I Konstvandr­ing i Ranrike ingår i år 47 konstnärer från Strömstad i norr till Lysekil i söder. Sedan vidtar de som ingår i Konstvandr­ingen Södra Bohuslän.

Samlingsut­ställninge­n har som vanligt vernissage på skärtorsda­g, sedan ett antal år tillbaka på Galleri Solhem i Rabbalshed­e – nära E6 och ganska så mitt i Ranrike.

Allra längst i norr, i Strömstads kommun, finner vi i år bara tre ateljéer: Arne Öhnell, keramiker med mera, och Ulf Trolle Lindgren, silversmed och träkonstnä­r, i centrala Strömstad samt Titti Koch, som målar i olika tekniker och har sin ateljé på Tjärnö.

Letar man sig längre söderut, över kommungrän­sen till Tanum finner man mellan Grebbestad och Havstenssu­nd glaskonstn­ären Ewa Thibaud och inne i Grebbestad keramikern­a Sanna Wijk och Lotta Fagrell.

Tanums kommun tillhör landets riktigt konstnärst­äta, så sedan kan man fara kors och tvärs, till exempelvis Malene Hammeleff på Hamburgö, till Peter Engberg i Fjällbacka eller till skulptrise­n och keramikern Tone Ladegård Thideman riktning Kville från kusten.

Och så kan man om man så vill tillbringa hela helgen i det lockande landskapet kring Gerlesborg, där konstnärer­na är lika många som vårens scillor. Bara för att ta några exempel: Målaren Margareta Blomberg, fotografen Agneta Ekman Wingate, målaren Samuel Samuelsson eller Eva Lo Västvik, målare och tecknare.

Tanums kommun tillhör landets riktigt konstnärst­äta, så sedan kan man fara kors och tvärs...

 ??  ?? Samlingsut­ställninge­n för deltagarna i Kvirr finns även i år i Solhems konsthall i Rabbalshed­e.
Samlingsut­ställninge­n för deltagarna i Kvirr finns även i år i Solhems konsthall i Rabbalshed­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden