Strömstads Tidning

Gobben Ohlsson Haugland (SD) hoppar av

Efter tio år med uppdrag i kommunen, meddelar Sverigedem­okraternas gruppledar­e i Tanum, Gobben Ohlsson Haugland, att han lägger av.

- Linda Smith linda.smith@stnb.se 0526-624 06

Under fredagsför­middagen uppger han att han meddelat partifören­ingen och att han även under dagen kommer att lämna in sitt besked till kommunen.

– Trött, är jag. Sliten. Jag har lagt ner tio år på det här och även startat firma under den här tiden. Just nu är det mycket. Och då får man ta bort en del, innan man går in i väggen, berättar Gobben Ohlsson Haugland och påpekar att det blir mycket frånvaroti­d från familjen och hans fem barn.

Under de senaste åren har han vid ett par tillfällen påpekat för sina partikolle­gor att han skulle vilja

Jag vill inte spekulera i vem som kommer att driva vidare gobben Ohlsson Haugland

sluta, men har då mötts av stöttning och han berättar att han därför kämpat på lite till. Vem som tar efter gruppledar­rollen, vet han inte.

– Jag kommer att låta det vara upp till gruppen. Jag vill inte spekulera i vem som kommer att driva vidare, men jag tror de kommer lösa det bra. Det är mina förhoppnin­gar.

Han kom in i kommunpoli­tiken vid valet 2010 och berättar att han dagen efter fick ett telefonsam­tal från Clas-Åke Sörkvist (C), dåvarande ordförande i kommunstyr­elsen, som hälsade honom välkommen.

Han beskriver tiden sedan dess som givande på många sätt.

– Jag har träffat många underbara människor från hela landet och jag har fått ett fint bemötande i min egen kommun.

– Jag hyser stor respekt för det arbete och den tid politikern­a lägger ner i det här. Det är väl något man tycker att fler borde göra någon gång i sitt liv, att de engagerar sig, säger Gobben Ohlsson Haugland.

 ??  ?? gobben Ohlsson Haugland.
gobben Ohlsson Haugland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden