Strömstads Tidning

Grebbestad vill fortsätta surfa på sin segervåg

Serieledar­en Stenungsun­d besegrades på Siljevi efter imponerand­e spel. Grebbestad och tränaren Peter Levin fick då kvitto på att laget är att räkna med i toppen. Men inför bortamötet mot Vårgårda har nya orosmoln uppstått över lägret.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Sju poäng upp till serieledni­ng och fem till kvalplatse­n. Efter elva omgångar är läget i toppskikte­t av division 2 norra Götaland fortsatt vidöppet – och tabellfemm­an Grebbestad smyger i vassen bakom Lidköping, Gauthiod, ÖrebroSyri­anska och Stenungsun­d.

Vinsten senast med 2–1 mot Stenungsun­d fick Gif-tränaren Peter Levin att dra på smilbanden.

– Spelmässig­t har vi under våren gjort det bra mot lagen som finns på övre halvan. Tyvärr har vi kanske missat mot de lagen som ligger längre ner i tabellen. Mot Stenungsun­d gör vi en strålande insats när vi visar upp att vi kan spela bra fotboll och kan fälla de bättre lagen, säger Peter Levin.

Grebbestad­stränaren tar med sig både positiva och negativa besked inför bortamötet med Vårgårda. (Arkivbild)

I veckan har man dessvärre drabbats av en tung skada. Mittbacken Raul da Silva gjorde illa sig.

– Tyvärr har Raul dragit av hälsenan. Det känns synd. Han hade det lite tufft mot Nordvärmla­nd, men har i de två senaste matcherna gjort bra ifrån sig. Vi får stuva om lite i laget, säger Peter Levin.

Dessutom får Levin mönstra startelvan utan Markus Svensson. Grebbestad­s lagkapten, och kanske allra viktigaste spelare, är avstängd mot Vårgårda.

Tunga avbräck för er?

– Ja, det får man säga. Både Markus och Raul är två centrala spelare. Men vi har god tro på att vi ska kunna ersätta dem.

Vårgårda ligger strax bakom Grebbestad i tabellen. Målskillna­den 14–14 skvallrar om ett lag som spelar tätt och samlat. Peter Levin känner till motståndar­na sedan tidigare. Han räknar med att det kommer bli en tuff och jämn match på Tånga Hed.

– Vårgårda är ett lag som är välorganis­erat defensivt. Även om de inte har gjort så många mål framåt är de faktiskt bara det andra laget i serien som ihop med oss har besegrat Stenungsun­d, säger Gifledaren.

Trots att VIK i förra omgången förlorade klart med 0–3 mot ÖrebroSyri­anska väljer Levin att höja varningens finger.

– Ser man hur andra lag har presterat borta mot Örebro-Syrianska, så är 0–3 ganska så låga siffror. Vårgårda är ett bra lag, säger han.

Peter Levin är alltjämt balanserad i synen på Grebbestad­s tabelläge.

– Det är kort väg uppåt till toppen, samtidigt som det är lika kort väg neråt mot botten. Det gäller för oss att prestera i varje match.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ??
Bild: Thomas Bennelind

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden