Strömstads Tidning

Bullaren chanslöst mot kompetent Hisingsbac­ka

Trots att hemmalaget hade fått tillbaka ett par spelare blev motståndet från Göteborg för tufft. Bullaren lämnade Kvännevi mål- och poänglöst. Tränaren René Nielsen kunde kallt konstatera att gästerna var det bättre laget.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

– Det kändes som att vi överhuvudt­aget aldrig kom in i matchen, säger ledaren efter förlusten med 0–2.

Bullaren, som inte hade spelat match på nära två veckor, ställdes på lördagen mot Hisingsbac­ka. Efter att ha besegrat Vänersborg­s FK i förra omgången fanns det goda förutsättn­ingar för att Goif skulle kunna fortsätta den fina trenden på Kvännevi. Men i stället för andra raka segern åkte man på säsongens fjärde förlust.

René Nielsen fick från bänken se hur Hisingsbac­ka tog tag i taktpinnen genom snabba bollförfly­ttningar och mycket rörelse utan boll. Bullarens defensiv sattes tidigt på prov. 0–0 i halvtid vittnade ändå om att Goif:s försvarsli­nje stod pall för trycket.

– Jag tycker det var skillnad på lagen. Första halvlek är ändå ganska så jämn. Vi hade ett par chanser som vi kanske skulle ha gjort mål, men Hisingsbac­ka hade spelöverta­g över hela första halvlek egentligen. Vi hade svårt att vinna andrabolla­rna, säger René Nielsen.

Andra halvlek blev inte mycket bättre för Bullaren. Efter 61 minuter tog bortalaget ledningen. Malin Enberg gjorde sitt andra mål för säsongen när hon överlistad­e Goif-målvakten Josefin Johansson.

– Jag tycker att de får in ett ganska så enkelt mål på oss, säger René Nielsen.

Bullarens jakt på reducering saknade såväl spets som tyngd. Hisingsbac­ka malde på och minuten före full tid fastställd­e Amanda Poljak slutresult­atet till 2–0. René Nielsen var imponerad av motståndar­na och menar att topplagen Trollhätta­ns FK och Vallens IF får se upp.

– Hisingsbac­ka var bättre än vi i både första och andra halvlek. De var snabba och spelskickl­iga. Jag tror faktiskt att de under senare delen av seriespele­t kan bli farliga. De var motiverade och starka, säger han.

Bryta ihop och komma igen. spelarna och ledarna i Bullaren får höja blicken och ladda om inför nästa match (arkivbild).

Positivt för Bullaren är annars att Linnea Edvardsson är tillbaka efter skada. René Nielsen välkomnar försvarare­ns comeback.

– Hon är en bra spelare som tillför mycket till laget, säger han.

I nästa omgång får Bullaren chans att ta säsongens första bortaseger när man möter tabelljumb­on Herrestad.

– Generellt är vi duktiga. Ibland blir vi lite osäkra i vårt spel. Nu möter vi Herrestad och då vi ska vara det spelförand­e laget. Det tycker jag att vi ska klara av, säger Bullarens tränare.

Det kändes som att vi överhuvudt­aget aldrig inte kom in i matchen.

René nielsen

?? Bild: Thomas Bennelind ?? Hisingsbac­ka var det bättre laget på Kvännevi, enligt Bullarens tränare René nielsen. Hemmalaget förlorade mötet med 0–2. (arkivbild)
Bild: Thomas Bennelind Hisingsbac­ka var det bättre laget på Kvännevi, enligt Bullarens tränare René nielsen. Hemmalaget förlorade mötet med 0–2. (arkivbild)
 ?? Bild: Thomas Bennelind ??
Bild: Thomas Bennelind