Strömstads Tidning

Dominant IFK fick bara med sig en poäng

IFK Strömstads damer kontroller­ade matchen nästan rakt igenom och visade styrka i både försvar och anfall. Det räckte dock inte till tre poäng mot Ed hemma på söndagskvä­llen.

- Thobias Nilsson tidningen@stnb.se 0526-62400

IFK Strömstads damer höll hög klass i hemmamötet mot serietrean Eds FF. Bollinneha­vet tillhörde Strömstad men det var brist på vassa avslut på Strömvalle­n under söndagskvä­llen.

När matchen blåstes igång tog Strömstad genast kontroll över tempot. Efter endast några minuter bröt sig IFK:s Izabelle Andersson igenom hela Eds försvar och fick ett skott på mål.

Strömstad låg högt upp och pressade gästerna hårt. Eds försvarsli­nje fick gång på gång passa hem till egen målvakt. Några riktigt farliga målchanser blir det dock inte efter 15 spelade minuter.

Strax därefter fick Strömstad tre hörnor på raken som även de blev mållösa.

Bortalaget hade stora problem att ta sig in på Strömstads planhalva och såg i början chanslösa ut mot en stabilt spelande backlinje i IFK.

Emma Johansson flyttade ner till vänsterbac­ksposition mot Ed och gjorde ett stabilt jobb med att rensa bort bollar, men efter 30 minuter kom ett felpass som bortalaget tog till vara på och kunde placera in bollen till 0-1.

Det blev en kalldusch för Strömstad men de hade fortsatt ökad press framåt och Elin Johansson var snart fri med bollen och kunde få till ett avslut, men även den bollen hamnade direkt i famnen på Eds målvakt.

Hemmalaget hade inga

problem med att driva igenom gästernas försvar men avsluten var för tama och saknade spets. Första halvlek slutade 0-1 till Eds FF.

Strömstad kom ut starkt i andra halvlek och målchanser­na duggade

tätt. Elin Johansson sprang lätt förbi Eds försvarsli­nje men det tog gång på gång stop vid Eds storspelan­de målvakt.

Efter 30 spelade minuter av den andra halvleken gick Elin Johansson ut och ersattes av lsa Hallström som debuterade i seniorlage­t. Det dröjde inte länge innan hon fick med sig en frispark som Strömstads Emelie Törnros tog hand om.

Hon skruvade bollen

förbi muren rakt på Eds målvakt som lämnar retur ut till Frida Nilsson som placerade in bollen och kvitterade till 1-1.

Slutskedet av matchen tillhörde också IFK men slutresult­atet stannade vid 1-1 och lagen fick dela på poängen.

Tränaren Christer Engström om resultatet:

– Jag tycker vi är värda tre poäng i dag. Vi gör en fantastisk insats och skapar väldigt mycket chanser. Vi får ändå vara nöjda med reducering­smålet och att vi kommer härifrån med en poäng.

Jag tycker att vi är värda tre poäng i dag

Christer Engström

Tränare, IFK Strömstad

??  ?? IFK Strömstads Emelie Törnros, med bollen, driver upp bollen mot Eds FF. Hennes frispark ledde fram till kvittering­smålet.
 ?? Bild: Thobias Nilsson ??
Bild: Thobias Nilsson