Strömstads Tidning

IFK fortsätter producera på bortaplan

IFK Strömstad tog tre viktiga poäng borta mot Skärhamns IK på Tjörns Sparbank Arena och jagar nu andraplats­en i serien.

- Thobias Nilsson tidningen@stnb.se 0526-62400

Defensiven har vacklat under de senare matcherna och IFK har tappat in för många bollar i eget mål, enligt tränaren Bert Ola Mattsson. Fokus har varit på att täppa till där bak och det lyckades kamraterna med i mötet mot Skärhamn som ligger på fjärde plats i serien.

– Skärhamn är ett riktigt bra lag så det var starkt att ta tre poäng på bortaplan, säger Mattsson.

Laget stod för en stark första halvlek och kunde göra 0-1 genom Joshua Öster efter 20 minuter.

– Han gjorde en jätteinsat­s i den här matchen tycker jag.

Resten av halvleken var kontroller­ad med ett starkare försvar än tidigare och Strömstad kunde gå ut i halvtid med en ledning.

Andra halvlek kunde IFK ta över matchen och dominera. Tidigt kom David Olsson fri och nickade in 0-2-målet och strax därefter kunde Dony Ruiz placera in bollen till 0-3.

Skärhamns IK kunde till slut reducera till 1-3 men det blev aldrig riktigt farligt i slutskedet av matchen.

– Filip Hansson gjorde comeback på mittfältet i detta möte och bidrog med stabilitet i laget. Det är en klok spelare som spelat på hög nivå i Stenungsun­d innan. Det betyder mycket att han är tillbaka i våra blåvita färger.

– Jag vill även höja våra försvarare Tobias Berntsson och Filip Arnoldsson. De gjorde en kämparinsa­ts.

Tre olika målskyttar och en stark backlinje bådar gott inför kommande mötet mot Bovallstra­nds IF/Hunnebostr­ands Goif i kväll hemma på Strömsvall­en.

?? Bild: Thomas Bennelind ?? IFK Strömstad fick med sig tre poäng mot Skärhamn IK och tar sig närmast an Bovallstra­nds IF/Hunnebostr­ands Goif hemma på Strömsvall­en.
Bild: Thomas Bennelind IFK Strömstad fick med sig tre poäng mot Skärhamn IK och tar sig närmast an Bovallstra­nds IF/Hunnebostr­ands Goif hemma på Strömsvall­en.