Strömstads Tidning

Nya diskussion­er om lekplatsen på Plagen

Den nya lagen om utvidgat rökförbud på allmänna platser sätter ny fart på diskussion­en om lekplats i centrala Strömstad.

- Marita Adamsson

Centerpart­isten Elisabeth Johansson skriver i en motion till kommunfull­mäktige att tekniska nämnden bör få i uppdrag att skapa förutsättn­ingar för att rökförbude­t ska kunna efterlevas på lekplatsen på Plagen, även kvällstid

”Då det inte blir tillåtet att röka på uteserveri­ngar eller i direkt anslutning till ingångar till restaurang­er finns en stor risk att lekplatsen just på Plagen kommer att användas som rökruta”, skriver hon.

Hon föreslår också att man tar fram en ny placering för en lekplats i centrum.

Samtidigt finns ett medborgarf­örslag inlämnat till kommunen som handlar om att skapa en stor lekplats som vänder sig till barn i alla åldrar, även de äldre, som kan lockas av till exempel saker att klättar i eller av linbanor.

I medborgarf­örslaget finns flera alternativ till placering uppräknade: Stadsparke­n, vid taxi (Kärleksudd­en), vid Strömstads­skylten vid badhuset, på grönytan i Rödsområde­t. Förslagsst­ällaren tycker dock att de centrala platserna är bättre än Röd.

– Jag antar att det blir ett samarbete kring de här förslagen, sa Elisabeth Johansson när hennes motion lämnades vidare till kommunstyr­elsen vid fullmäktig­es möte.

Medborgarf­örslaget skickades vid samma möte vidare till tekniska nämnden.

Tidigare under debatten om utveckling­en av centrum har planer presentera­ts på en lekplats på Oscarsplat­sen. Det möttes dock av protester och den nya kommunledn­ingen har inte samma upplägg för centrumutv­eckling som den förra.

Elisabeth Johansson (C) är rädd att lekplatsen på Plagen inte kan hållas rökfri.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden