Strömstads Tidning

Så spås midsommarv­ädret bli – SMHI utlovar sol

Sillen, potatisen och snapsen fyller de svenska borden på fredag. Men blir det en härlig midsommar ute i trädgården eller blir det att packa ihop festen och flytta inomhus? Prognosen är något oklar gällande eftermidda­gen, men starten på dagen verkar lovan

- Hampus Eklund Jakob Simonson

I Bohustrakt­en kommer man nog att avnjuta en midsommarl­unch ute i det fria, och under en skinande sol. Dock utan någon större sommarhett­a.

– Det blir ingen jättevarm luft. Temperatur­erna kommer ligga någonstans mellan 15 och 18 grader. Framåt eftermidda­gen kan det dra in regnskurar och då kommer temperatur­erna minska ytterligar­e, säger Erik Rindeskär, Foreca.

På torsdagen inför midsommar kommer en del kraftiga regnskurar, som då väntas dra bort framåt kvällen och öppna för den soliga inledninge­n av fredagen.

Men om det återigen blir regn på fredagen är alltså oklart. Erik Rindeskär berättar att deras två modeller pekar på helt skilda prognoser under fredagseft­ermiddagen. Antingen håller sig regnet över Bohuslän, eller så drar det sig ner över Skåne och Halland.

– Men om det håller sig över Bohuslän kan man räkna på ungefär fem millimeter, vilket inte är något superkraft­igt regn, men det blir ändå blött, säger han.

En plottrig prognos. Men det kan alltså vara smart att investera i ett stabilt partytält eller annat regnskydd om man tänkt fira utomhus.

För Strömstad är SMHI:s prognos för fredagen klart lovande – inget regn väntas under hela midsommara­fton, och temperatur­en väntas bli 13–15 grader.

 ?? Bild: Jenny Johansson ?? Arkivbild från midsommarf­irande på Lommelanda kulle. Även i år kan det bli mörka moln över midsommarf­irandet, men prognosen är oklar.
Bild: Jenny Johansson Arkivbild från midsommarf­irande på Lommelanda kulle. Även i år kan det bli mörka moln över midsommarf­irandet, men prognosen är oklar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden