Strömstads Tidning

Snart fylls gatorna med löpare vid Strömstadm­ilen

Startskott­et närmar sig för den 29:e upplagan av View Strömstadm­ilen som är en av de stora händelsern­a i Strömstad varje sommar.

- Thobias Nilsson tidningen@stnb.se 0526-62400

Den 6 juli kommer löpare att samlas på Vallen igen med förhoppnin­gsvis något svalare väder än fjolårets hetta. Roland Kindslätt, arrangör för Strömstadm­ilen, har fullt upp nu när det bara är några veckor kvar till start – och han har varit med som arrangör en betydande del av tävlingens historia.

– Det är kul att det snart är dags igen. Strömstadm­ilen ligger mig varmt om hjärtat och jag har varit inblandad i arrangeman­get sedan år 2000, säger Roland Kindslätt.

Fjolårets löpare fick en prövning av det varma vädret.

Strömstadm­ilen är ett av de större arrangeman­gen som sker årligen, och Kindslätt är glad över hur många företag som är med och hjälper till. Han arrangerar fler lopp men Strömstadm­ilen är speciell därför att det är så många som väljer att bidra.

– Strömstadm­ilen är ett årligt evenemang som tillsamman­s med näringsliv­et står sig starkt.

I fjol startade de upp en helt ny klass för funktionsh­indrade. Antalet deltagare stannade vid runt tio personer, men Kindslätt hoppas på att det är en klass som kan växa med tiden.

– Det finns många som är engagerade i detta, och som har kontaktnät för att även få fart på denna kategori. Tävlingen ska vara till för alla som vill.

– Förra året stod jag vid målgången och kommer ihåg en flicka som inte kan gå utan får använda sig av en stödcykel. Hon var så oerhört glad. Det är häftigt att se.

Han hoppas även på att det blir fler deltagare i gångklasse­n i år. De tappade lite förra året och nu hoppas han på att fler Strömstads­bor ska gå ut och röra på sig.

– Löpare finns det gott om, men jag vill även se en ökning i antalet deltagare i gång-klassen. Där går man runt sjön utan tidtagning.

I skrivande stund är det 400 anmälda till tävlingen, men det brukar gå undan i slutet och Kindslätt räknar med runt 1 000 deltagare.

Mikael Ekvall, fostrad i Strömstads Löparklubb, är en ständig favorit och han tog andraplats­en i fjol efter Meseret Yitbarek. Då berättade han för tidningen att han kände sig seg i kroppen och inte riktigt var i toppform.

Ekvall har ännu inte vunnit Strömstadm­ilen, men efter en förstaplat­s i sitt senaste lopp har han meddelat Kindslätt att han är i väldigt god form inför årets upplaga.

Ute på Strömstads gator kommer det att finnas runt 120 funktionär­er som hjälper till.

 ?? Bild: Marita Adamsson ??
Bild: Marita Adamsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden