Strömstads Tidning

IFK Strömstad körde över Bovall – nu väntar måstematch

Det ser mer och mer ut som att kampen om topplaceri­ngarna kommer stå mellan IFK Strömstad, Rosseröd och Henån-Gilleby. Efter att IFK vunnit 4–0 mot Bovall-Hunnebo ställs nu siktet in på vad som kan komma att bli en av säsongens allra viktigaste matcher.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Mål av Tobias Berntsson, Colins Omondi, Joshua Öster och Shqipdon Beka. Hemmalaget tog säsongens åttonde seger när nästjumbon avfärdades på Strömsvall­en.

I förra omgångens segermatch mot Skärhamn gjorde Filip Hansson comeback i IFK-tröjan. Mittfältar­en, som anslutit från Stenungsun­d, kan nu även dra ett streck och konstatera att återkomste­n på hemmaplan är avklarad.

– Underbart att vara tillbaka. Vi väntar ut dem under första 45 minuter. Även om vi inte kommer upp i normal standard behåller vi vårt tålamod. Sedan bryter vi ner dem i andra halvlek, säger han.

Filip Hansson var tillbaka på Strömsvall­en som en vinnare.

Strömstads­tränaren BertOla Mattsson var glad för tre poäng och att IFK håller nollan.

– Det är viktigast för oss. Vi sätter 1–0 innan paus genom Tobias, men de gör det svårt för oss och stänger ytorna. Sedan får vi inte bli för kaxiga. Det var kul att vi kunde rulla runt på alla 15 spelarna i truppen. Nu är vi med och laddade inför tisdagens match mot Rosseröd. Hur viktig blir den matchen för er?

– Den matchen kan avgöra serien om vi får kvala uppåt eller inte.

Filip Hansson är redo för mötet med Rosseröd.

– Det är en måstematch för oss. Matcherna som återstår är i princip seriefinal­er som vi måste vinna, säger han.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ??
Bild: Thomas Bennelind

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden