Strömstads Tidning

Mindre stök och brott än tidigare år under midsommar

Mindre bråk och totalt 20-talet omhänderta­gna för fylla. I norra bohuslän gick firandet av midsommar ”hyfsat lugnt till”, enligt polisens presstales­person Peter adlersson. annat läge var det för ett antal år sedan.

- Jakob simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10 thomas bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07 andreas engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Polisen fick en förhålland­evis lugn start på midsommarh­elgen. Från Strömstad och Tanum rapportera­des endast om ett fåtal omhänderta­ganden av fylla – totalt i Bohuslän rörde det sig om 20 fall. Orter som räknas in i kvoten är även Smögen och Lysekil.

Även flera anmälninga­r om misshandel gjordes under midsommara­fton i detta område.

– Det har varit en del fylla och bråk och sådant, men inga allvarliga brott och inga större personskad­or. Vi har omhänderta­git ett 20-tal fylleriste­r, säger Peter Adlersson, presstales­person på polisen.

Förutom fylleri rapportera­s även en del misshandel­sfall. Bland annat blev en person misshandla­d på en restaurang i Tanum och en person ska ha blivit slagen med en flaska på en camping i Sotenäs, dit räddningst­jänsten fick rycka ut på grund av brand i en container.

I Grebbestad blev en berusad man aggressiv och slog nävarna i en bil så att det blev bucklor.

Men sett till våld och brott var firandet inte i paritet med hur det ofta varit i vårt område förr om åren i midsommart­id.

– Det har varit lugnare än tidigare år. Framför allt har vi varit förskonade från grova brott. Tidigare kunde det ofta handla om knivskärni­ngar och andra grova fall av misshandel.

– Men det kunde också handla om alkoholrel­aterade trafikolyc­kor, säger Peter Adlersson som tidigare varit yrkesverks­am i Tanum och Strömstad.

Då kunde midsommarf­irandet bli betydligt mer stökigt och våldsamt.

– På den tiden var det rena sjöslagen. Det var mycket bråk och allvarliga brott. Men under de senaste åren känns det som att firandet blivit lugnare.

– Nu när vi i år hade kommenderi­ng i Bohuslän och räknar ihop alla fylleriste­r, var det uppe i totalt 20 stycken. Förr i tiden nådde vi enkelt det antalet bara i Strömstad, säger Peter Adlersson.

Har du någon teori om varför det förr om åren var stökigare?

– Nej, det är svårt att veta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden