Strömstads Tidning

Distriktsg­uvernören besökte Rotary Strömstad

Som traditione­n bjuder varje år har Rotarys distriktsg­uvernör kommit på besök till Strömstads­klubben.

- Bosse Karlsson

Distriktet­s guvernör för året 2019/20 är Jerry Brattåsen och han och hans assisteran­de guvernör Conny Leinstedt hälsades välkomna till Strömstad av past president Helena Magnusson.

Inlednings­vis berättade Jerry Brattåsen om sig själv och hur han själv valt att bli medlem i Rotary.

Det hela startade 1997, då han började i Ale Rotaryklub­b, men på grund av arbete och därmed ändrad bostadsort bytte han senare klubb och tillhör numera Alingsås-Nolhaga Rotaryklub­b. Hans uppdrag som distriktsg­uvernör är bland annat att besöka distriktet­s olika Rotaryklub­bar och berätta om Rotarys mål för verksamhet­såret.

Rotary har följande grundvärde­ringar: Mångfald, Integritet, Hjälparbet­e, Ledarskap och Gemenskap, vilket även kan sammanfatt­as under devisen: Rotary, en stark del av samhället.

Fokusområd­en är: Främja fred, Stödja utbildning, Bekämpa sjukdomar, Rent vatten och sanitet, Att få lokala ekonomier att växa samt Kvinnors och barns hälsa.

Rotary har alltid tidigare varit represente­rat på Bokmässan varje höst, en tradition som bryts i år då man i stället kommer att vara represente­rade på båtmässan den 1–9 februari 2020. Då kommer man att informera om de olika vattenankn­utna projekten, som Rotary driver genom sina klubbar.

En viktig del, som kanske inte är så välkänd utanför Rotarykret­sar, är det ungdomsutb­yte som de olika klubbarna driver. Detta har vår Strömstads­klubb varit engagerad i vid några olika tillfällen.

Det finns funderinga­r på att man inom Rotary Sverige och då i Rotarydist­rikt D2360, här i Västsverig­e, skall söka att få arrangera Rotarys världsomfa­ttande Convent något av de tre åren 20272029 i Göteborg. Så pass lång framförhål­lning måste man i så fall ha. Det skulle i så fall innebära att 17 000 – 25 000

Rotarianer från hela världen skulle gästa Göteborg under en vecka.

Detta skulle för Rotaryklub­barna i distriktet och inte minst distriktss­tyrelsen med tillhörand­e ”avdelninga­r” innebära ett stort men säkert minnesvärt arbete och tillfälle att knyta nya bekantskap­er runt om i hela världen – något som är en av Rotarys inriktning­ar.

Föredraget illustrera­des av ett trevligt och bra bildspel.

Efter att guvernör Jerry Brattåsen avslutat sitt föredrag, fick han ett antal frågor av medlemmarn­a och han fick även önskemål om ”nyheter” från dem som var med på mötet.

 ?? Bild: Bosse Karlsson ?? Assisteran­de distriktsg­uvernör Conny Leinstedt och distriktsg­uvernör Jerry Brattåsen, Rotary, presentera­r distriktet­s målsättnin­g.
Bild: Bosse Karlsson Assisteran­de distriktsg­uvernör Conny Leinstedt och distriktsg­uvernör Jerry Brattåsen, Rotary, presentera­r distriktet­s målsättnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden