Strömstads Tidning

Lions kom tillbaka – men föll till slut mot Valdemarsv­ik

Lions fick en tuff start, kom tillbaka och utjämnade – men det räckte inte hela vägen i den långväga bortamatch­en mot Valdemarsv­ik på söndagen.

- Jakob Simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10

Lions har fått en lite tuff period i Alltrean efter nyår. Den 9 januari blev det förlust hemma mot Tidaholms HF. På söndagen var det dags för en långresa till Valdemarsv­ik för ett försök till en bortavinst i Sparbanksh­allen.

Men det blev en jobbig start för Lion som släppte in två mål i den första perioden. Först var det hemmalaget­s Anton Frisk som överlistad­e Anton Ekberg i Lionsmålet efter 3,23 minuter. Därefter, bara knappt tre minuter senare, fyllde Fredrik Asplund på till 2–0.

Benjamin Winter, Lions, gjorde mål, men laget kunde till slut inte hålla emot Valdemarsv­ik på bortaplan (arkivbild).

Lions startade andra perioden bättre, och i mitten av perioden slog Benjamin Winter till med ett mål. Det var därmed reducerat till 2–1. Lions klarade även av att spela igenom två egna utvisninga­r, på Tobias Andersson och Benjamin Winter, innan perioden var slut.

Inför tredje perioden valde Lions att byta målvakt. Anton Ekberg gick ut och Robin Alexanders­son in. Och efter knappt sju minuter in i perioden utjämnade Filip Hahne till 2–2. Men strax därefter kom Valdemarsv­iks replik, då Mathias Fransson gjorde 3–2.

Och David Faltins utvisning för tripping ett par minuter därefter skulle visa sig vara ödesdiger. I powerplay kunde Valdemarsv­ik knyta ihop säcken, då Anton Frisk gjorde sitt andra mål för matchen, 4–2 till hemmalaget.

Lions tog timeout och formerade sina styrkor inför de sista minuternas forcering, men man kunde inte få hål på Valdemarsv­ik och fick lämna Sparbanksh­allen med en ny förlust i Alltrean.

?? Bild: Marita Adamsson ??
Bild: Marita Adamsson