Strömstads Tidning

Tät drabbning när elitlagen möttes i Strömstad

Tabellfyra­n i Handbollsl­igan föll med uddamålet i träningsma­tchen mot Halden Topphåndba­ll i Strömstad. IFK-tränaren Jonas Wille skrädde inte orden om insatsen. ”Vi är extremt missnöjda med vår inställnin­g”, säger han.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

IFK Skövde förlorade träningsma­tchen i Strömstad mot Halden. IFK-tränaren Jonas Wille var inte nöjd med sina spelares attityd: ”Jag vill inte förringa Haldens insats, men jag fokuserar på mitt lag. ”Jag är oerhört besviken på vår attityd”, säger han.

Strömstad HK arrangerad­e på torsdagskv­ällen mötet mellan lagen i Nordby Supermarke­thallen. Nästan samtliga platser på läktaren var upptagna och publiken fick se en tät match som slutade 29–28 till Halden. Efter första halvlek ledde norrmännen med 16–14.

Att två elitklubba­r från Norge och Sverige kunde möta varandra beror på att VM just nu avgörs i Sverige, Österrike och Norge. Halden, som ligger i åtta i den norska högstaliga­n, spelade respektlös­t och ledde välförtjän­t efter vasst distanssky­tte mot ett samtidigt alltför passivt Skövde-försvar.

Jonas Willie hade svårt att sätta fingret på vad som exakt saknades i Skövdes prestation.

– Jag vill inte förringa Haldens insats, men jag fokuserar på mitt lag. Jag är oerhört besviken på vår attityd. Det känns så tråkigt nu när vi reser till Strömstad, det kommer mycket folk och vi får inte visa upp oss från vår bästa sida. Det är nästan så att man får be om ursäkt, säger han.

Gladare miner var det i Halden som efter 18 minuter i andra halvlek ledde med 25–20. Målvakten Dragan Kondic gjorde bland annat ett par fina räddningar för norrmännen. Skövde krympte avståndet när niometerss­pelaren Rickard Hanisch reducerade till 22–25.

Med sex minuter kvar tog Halden timeout. ”Hemmalaget” samlade ihop tankarna och bjöd sedan på matchens delikatess.

Mounir Chehi dundrade in 27–22 efter det tekniska numret som kallas för ”Japanare” som betyder att spelaren, i upphoppet från marken, fångar in passningen och skjuter bollen i mål.

Danske Mattias Helt Jepsen, Jack

Det känns så tråkigt när vi reser till Strömstad, det kommer mycket folk och vi får inte visa upp oss från vår bästa sida

Thurin och Rickard Hanisch såg till att det blev fortsatt dramatik med målen som tog upp resultatet till 26–28. Men Halden höll ut och vann till slut med 29–28. Ett skönt besked inför serieomsta­rten nästa helg mot Bäckelaget.

Haldenfost­rade Jonas Wille, som förra året blev utsedd till årets tränare i Handbollsl­igan och tog Skövde till semifinal i slutspelet, kände inte igen sitt lag i mötet med sin gamla klubb.

– Det här var en onormal prestation från vår sida. Vi accepterar att man inte presterar bra, men inte att vi visar upp så dålig attityd. Men spelarna var eniga efteråt att det här inte var okej, säger 43-åringen som till nästa säsong kommer att träna danska elitklubbe­n Mors-Thy.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Halden Topphåndba­ll drog längsta strået mot IFK Skövde. Träningsma­tchen, som arrangerad­es av Strömstad HK, spelades inför storpublik i Nordbyby Supermarke­thallen.
Bild: Thomas Bennelind Halden Topphåndba­ll drog längsta strået mot IFK Skövde. Träningsma­tchen, som arrangerad­es av Strömstad HK, spelades inför storpublik i Nordbyby Supermarke­thallen.
 ??  ??
 ?? Bild: Thomas Bennelind ??
Bild: Thomas Bennelind

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden