Strömstads Tidning

Anton Henriksson hoppas på återkomst i superettan

Nästan fyra år efter senaste matchen i superettan tar Anton Henriksson sikte uppåt igen. Under januari har han chansen att imponera på Jörgen Wålemark. Ett kontrakt med Ljungskile är vad han hoppas på.

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

2016 spelade Anton Henriksson 16 superettan­matcher för Örgryte IS. Men på sommaren vände den då 21-årige anfallaren hem till moderklubb­en Grebbestad­s I F i division 2.

Nu kan Henriksson åter få chansen att spela i den näst högsta serien. Sedan årsskiftet tränar han med Ljungskile, nykomling i superettan.

– Jag kör på så får vi se vad det mynnar ut i, säger Anton Henriksson efter måndagsträ­ningen med LSK.

Anton Henriksson känner Aleksandar Kitic (assisteran­de tränare) samt LSK-spelarna Adam Rosén och Joakim Olausson sedan tidigare. Blir det spel i superettan för 25-åringen från Grebbestad?

Eftersom Henriksson sedan i augusti bor och jobbar i Göteborg är avståndet en av anledninga­rna till att han letar efter en ny klubb. Det är långt att pendla till Grebbestad.

– Det funkar men är inte optimalt med så mycket tid i bilen. Sedan är det klart att jag är sugen på att spela med Ljungskile, annars hade jag inte tränat här. Just nu fokuserar jag till 100 procent på det här och det går bättre och bättre för varje träning.

– Det är en bra kille som börja komma in i tempot och blir mer delaktig. Jag ser honom som en central forward och en målskytt med starkt huvud- och mottagning­sspel. Han har mycket talang och vill mycket med fotbollen, säger LSK-tränaren Jörgen Wålemark som behåller Henriksson i träning med laget under hela januari.

Det är en bra kille som börja komma in i tempot och blir mer delaktig. Jag ser honom som en central forward och en målskytt med starkt huvud- och mottagning­sspel.

Sedan återkomste­n i Grebbestad har Anton Henriksson gjort 36 mål under tre och en halv säsong i division 1 och 2. Dörren är inte stängd för en fortsättni­ng i moderklubb­en.

– Jag har varit där länge och trivts bra. Så länge jag inte skrivit på för någon annan klubb finns de med i bilden. Någonstans i början av februari vill jag ha klart med en klubb så jag vill inte vänta för länge, säger Anton Henriksson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden