Strömstads Tidning

Marie Fredriksso­nhyllninge­n ”en magisk kväll”

Tillsamman­s med Per Gessle hyllade några av Sveriges främsta artister bortgångna Marie Fredriksso­n under en kväll. Nu visas konserten i SVT. Det var en helt magisk kväll med mycket tårar och kärlek, säger Maja Ivarsson.

- Ann Edliden/TT

Förutom The Sounds-sångerskan slöt Agnes Carlsson, Eva Dahlgren, Linnea Henriksson, Petra Marklund och Lasse Lindbom upp till kvällen på Stora Teatern i Göteborg för att fira Marie Fredriksso­ns musikgärni­ng och berätta om hennes liv.

– Jag hann tyvärr aldrig träffa henne, vilket känns väldigt synd och sorgligt. Jag har också förstått att hon drog sig tillbaka sedan hon blev sjuk. Men en skånsk blonderad tjej i skinnpaj, det är klart att hon gjorde avtryck hos en, säger Maja Ivarsson.

Under hyllningsk­vällen deltog

både artister som varit nära vänner med sångerskan och yngre förmågor. Per Gessle hade valt ut Maja Ivarsson till att göra ”Sleeping in my car”, som finns med på Roxette-albumet ”Crash! Boom! Bang!” från 1994. När hon blev tillfrågad om att medverka var det bara dagar kvar av repetition­stiden.

– Det var producente­n som ringde och sa ”Showen är satt, alla artister är bokade, men är du intressera­d?”. Jag sa att det är självklart, så det var bara att repa in.

Stämningen bakom scenen

beskriver Maja Ivarsson som sorgsen och glad samtidigt.

– Det var många kramar bakom scenen och minst lika mycket tårar i publiken. Eva Dahlgren var väldigt berörd och jag pratade mycket med Anne-Lie Rydé som hade många minnen av att turnera med Marie. Det var nog tufft för många att göra showen men skönt att få göra det också.

Kvällen leds av

Kattis Ahlström och sänds i SVT1 i dag lördag.

 ?? Bild: Janne Danielsson/SVT ?? Per gessle med band under hyllningsk­vällen på Stora Teatern i göteborg. Pressbild.
Bild: Janne Danielsson/SVT Per gessle med band under hyllningsk­vällen på Stora Teatern i göteborg. Pressbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden